* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Erika Matos

1261 LJUBLJANA - DOBRUNJE, Pot heroja Trtnika 2
Telefon: (061) 14 29 691

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1997. Delati si §elim predvsem v predkliniki, kliniŸnem podroŸju (oftalmologiji, rentgenologiji, interni medicini).
Osnovno çolo sem obiskovala v Sostrem pri Ljubljani. Vseh osem let sem imela odliŸen uspeh in se nato vpisala na Srednjo naravoslovno çolo v Be§igradu. Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem çtudij nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, smer medicina, in sem v çtudijskem letu 1995/96 vpisana v 5. letnik.

¦e med srednjeçolskim izobra§evanjem pa tudi med çtudijem sem veliko Ÿasa namenila uŸenju tujih jezikov. Na Centru za tuje jezike v Ljubljani sem opravila spopolnjevalni teŸaj angleçŸine (peta in çesta stopnja), znanje nemçŸine pa spopolnila z enomeseŸnima teŸajema nemçŸine v Gradcu.

Poleg obse§nih çtudijskih dol§nosti sem v tretjem letniku çtudija zaŸela sodelovati v raziskovalni dejavnosti na Inçtitutu za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Pod mentorstvom prof. dr. Alberta Juterçka sem opravila raziskovalno nalogo z naslovom ZnaŸilnosti areolarnega epitelija §elodŸne sluznice pri refluksu, in za opravljeno delo v letu 1995 prejela fakultetno priznanje. Trenutno sodelujem pri raziskovalnem projektu, ki poteka na Inçtitutu za mikrobiologijo in imunologijo, v okviru katerega sem kot soavtorica sodelovala pri pripravi Ÿlanka z naslovom Analiza limfocitov, izoliranih iz nosnih polipov s pretoŸno citometrijo.

V letoçnjem çtudijskem letu sem se pridru§ila tudi demonstratorski skupini na Inçtitutu za biologijo celice medicinske fakultete. Tu pomagam pri oblikovanju in izpeljavi vaj, ki so del rednega çtudijskega programa v prvem letniku çtudija medicine in stomatologije, in tako sodelujem v izobra§evalnem delu na fakulteti.

¦e od zaŸetka çtudija delam v çtudentski organizaciji SloMSIC (Slovenian Medical Students'International Committee), ki deluje v okviru Mednarodne pisarne æOU. Najpomembnejça naloga te organizacije je izmenjava naçih in tujih çtudentov medicine in organiziranje praks zanje. Moja naloga pri tem je navezovanje stikov med tujimi çtudenti in naçimi mentorji.

V okviru omenjene organizacije çtudentov medicine sem avgusta 1995 odçla na enomeseŸno strokovno izmenjavo na Portugalsko, letos pa odhajam na podobno spopolnjevanje na Univerzitetno kliniko v Stockholm.

Tudi po konŸanem çtudiju bi rada svoje znanje spopolnjevala z dodatnim izobra§evanjem. Glede na svoje znaŸajske lastnosti in komunikativnost si §elim delati v timskem okolju, bodisi na kliniŸnem ali na predkliniŸnem podroŸju.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96128y.htm