* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Erika Matos

1261 LJUBLJANA - DOBRUNJE, Pot heroja Trtnika 2
Telefon: (061) 14 29 691

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Študij bom predvidoma končala oktobra 1997. Delati si želim predvsem v predkliniki, kliničnem področju (oftalmologiji, rentgenologiji, interni medicini).
Osnovno šolo sem obiskovala v Sostrem pri Ljubljani. Vseh osem let sem imela odličen uspeh in se nato vpisala na Srednjo naravoslovno šolo v Bežigradu. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem študij nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, smer medicina, in sem v študijskem letu 1995/96 vpisana v 5. letnik.

Že med srednješolskim izobraževanjem pa tudi med študijem sem veliko časa namenila učenju tujih jezikov. Na Centru za tuje jezike v Ljubljani sem opravila spopolnjevalni tečaj angleščine (peta in šesta stopnja), znanje nemščine pa spopolnila z enomesečnima tečajema nemščine v Gradcu.

Poleg obsežnih študijskih dolžnosti sem v tretjem letniku študija začela sodelovati v raziskovalni dejavnosti na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Pod mentorstvom prof. dr. Alberta Juterška sem opravila raziskovalno nalogo z naslovom Značilnosti areolarnega epitelija želodčne sluznice pri refluksu, in za opravljeno delo v letu 1995 prejela fakultetno priznanje. Trenutno sodelujem pri raziskovalnem projektu, ki poteka na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo, v okviru katerega sem kot soavtorica sodelovala pri pripravi članka z naslovom Analiza limfocitov, izoliranih iz nosnih polipov s pretočno citometrijo.

V letošnjem študijskem letu sem se pridružila tudi demonstratorski skupini na Inštitutu za biologijo celice medicinske fakultete. Tu pomagam pri oblikovanju in izpeljavi vaj, ki so del rednega študijskega programa v prvem letniku študija medicine in stomatologije, in tako sodelujem v izobraževalnem delu na fakulteti.

Že od začetka študija delam v študentski organizaciji SloMSIC (Slovenian Medical Students'International Committee), ki deluje v okviru Mednarodne pisarne ŠOU. Najpomembnejša naloga te organizacije je izmenjava naših in tujih študentov medicine in organiziranje praks zanje. Moja naloga pri tem je navezovanje stikov med tujimi študenti in našimi mentorji.

V okviru omenjene organizacije študentov medicine sem avgusta 1995 odšla na enomesečno strokovno izmenjavo na Portugalsko, letos pa odhajam na podobno spopolnjevanje na Univerzitetno kliniko v Stockholm.

Tudi po končanem študiju bi rada svoje znanje spopolnjevala z dodatnim izobraževanjem. Glede na svoje značajske lastnosti in komunikativnost si želim delati v timskem okolju, bodisi na kliničnem ali na predkliničnem področju.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96128y.htm