* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nina Schmidt

1000 LJUBLJANA, Levstikova 9
Telefon: (061) 211 005
E-mail: nina.schmidt@uni-lj.si

Pedago{ka fakulteta v Ljubljani, likovna pedagogika

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju likovne terapije, raziskovanja.
Sem {tudentka ~etrtega letnika Pedago{ke fakultete v Ljubljani na smeri likovna pedagogika. Sprejemni izpit na Srednjo {olo za oblikovanje in fotografijo, smer grafi~no oblikovanje, sem naredila s tretjim najbolj{im uspehom, ravno tako tudi na pedago{ki fakulteti. Zaradi pomanjkanja znanja tujega jezika sem se poleg angle{~ine v srednji {oli in na fakulteti u~ila {e nem{~ino in zdaj v Izobra`evalnem sredi{~u Miklo{i~ kon~ujem drugo stopnjo franco{~ine. Naslednje leto nameravam znanje nem{~ine {e ponoviti in poglobiti. Ravno tako `e nekaj ~asa delam z ra~unalnikom v okolju Windows (Corel Draw, Word).

Izku{nje pri delu z otroki sem si za~ela pridobivati `e v srednji {oli, ko sem bila ena izmed treh vodij poletne delavnice, ki jo je organizirala ZPM Slovenije. Med {tudijem sem nekajkrat pomagala in enkrat samostojno vodila likovno delavnico za pred{olske otroke v Mladinski knjigi, Konzorcij. Letos sem tudi nadome{~ala likovno pedagoginjo v petem, {estem in osmem razredu, v tem semestru pa sem za~ela voditi likovno delavnico {estih u~encev prvih letnikov v Domu srednjih {ol [i{ka.

Udele`ila sem se prve stopnje kerami~nega te~aja pod vodstvom Dubrovke Urban, vendar ga zaradi obveznosti v {oli nisem nadaljevala. Sodelovala sem na seminarju Lutka v vzgoji in terapiji, ki ga je pripravil Pedago{ki in{titut. Ravno tako sem se udele`ila tudi nekaj likovnih kolonij, nate~ajev, ekstemporov in nekajkrat skupinsko razstavljala na fakulteti.

@elela bi povezati likovno pedagogiko z drugimi podro~ji, saj se sama ukvarjam {e z veliko ob{olskimi dejavnostmi, med drugim z zbiranje znamk in branjem knjig, nekaj ~asa sem tudi prostovoljno pomagala v Bukvarni.

Po diplomi se `elim spopolnjevati na podiplomskem {tudiju umetnostna terapija, ki se poskusno uveljavlja na na{i fakulteti. Delati `elim na ~im zahtevnej{em podro~ju, kjer je {e veliko mo`nosti za raziskovanje v smeri likovna pedagogika-umetnost-terapija.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96124y.htm