* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nina Schmidt

1000 LJUBLJANA, Levstikova 9
Telefon: (061) 211 005
E-mail: nina.schmidt@uni-lj.si

Pedagoçka fakulteta v Ljubljani, likovna pedagogika

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju likovne terapije, raziskovanja.
Sem çtudentka Ÿetrtega letnika Pedagoçke fakultete v Ljubljani na smeri likovna pedagogika. Sprejemni izpit na Srednjo çolo za oblikovanje in fotografijo, smer grafiŸno oblikovanje, sem naredila s tretjim najboljçim uspehom, ravno tako tudi na pedagoçki fakulteti. Zaradi pomanjkanja znanja tujega jezika sem se poleg angleçŸine v srednji çoli in na fakulteti uŸila çe nemçŸino in zdaj v Izobra§evalnem srediçŸu MikloçiŸ konŸujem drugo stopnjo francoçŸine. Naslednje leto nameravam znanje nemçŸine çe ponoviti in poglobiti. Ravno tako §e nekaj Ÿasa delam z raŸunalnikom v okolju Windows (Corel Draw, Word).

Izkuçnje pri delu z otroki sem si zaŸela pridobivati §e v srednji çoli, ko sem bila ena izmed treh vodij poletne delavnice, ki jo je organizirala ZPM Slovenije. Med çtudijem sem nekajkrat pomagala in enkrat samostojno vodila likovno delavnico za predçolske otroke v Mladinski knjigi, Konzorcij. Letos sem tudi nadomeçŸala likovno pedagoginjo v petem, çestem in osmem razredu, v tem semestru pa sem zaŸela voditi likovno delavnico çestih uŸencev prvih letnikov v Domu srednjih çol æiçka.

Udele§ila sem se prve stopnje keramiŸnega teŸaja pod vodstvom Dubrovke Urban, vendar ga zaradi obveznosti v çoli nisem nadaljevala. Sodelovala sem na seminarju Lutka v vzgoji in terapiji, ki ga je pripravil Pedagoçki inçtitut. Ravno tako sem se udele§ila tudi nekaj likovnih kolonij, nateŸajev, ekstemporov in nekajkrat skupinsko razstavljala na fakulteti.

¦elela bi povezati likovno pedagogiko z drugimi podroŸji, saj se sama ukvarjam çe z veliko obçolskimi dejavnostmi, med drugim z zbiranje znamk in branjem knjig, nekaj Ÿasa sem tudi prostovoljno pomagala v Bukvarni.

Po diplomi se §elim spopolnjevati na podiplomskem çtudiju umetnostna terapija, ki se poskusno uveljavlja na naçi fakulteti. Delati §elim na Ÿim zahtevnejçem podroŸju, kjer je çe veliko mo§nosti za raziskovanje v smeri likovna pedagogika-umetnost-terapija.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96124y.htm