* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Nina Schmidt

1000 LJUBLJANA, Levstikova 9
Telefon: (061) 211 005
E-mail: nina.schmidt@uni-lj.si

Pedagoška fakulteta v Ljubljani, likovna pedagogika

Študij bom predvidoma končala maja 1997. Delati si želim predvsem na področju likovne terapije, raziskovanja.
Sem študentka četrtega letnika Pedagoške fakultete v Ljubljani na smeri likovna pedagogika. Sprejemni izpit na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, smer grafično oblikovanje, sem naredila s tretjim najboljšim uspehom, ravno tako tudi na pedagoški fakulteti. Zaradi pomanjkanja znanja tujega jezika sem se poleg angleščine v srednji šoli in na fakulteti učila še nemščino in zdaj v Izobraževalnem središču Miklošič končujem drugo stopnjo francoščine. Naslednje leto nameravam znanje nemščine še ponoviti in poglobiti. Ravno tako že nekaj časa delam z računalnikom v okolju Windows (Corel Draw, Word).

Izkušnje pri delu z otroki sem si začela pridobivati že v srednji šoli, ko sem bila ena izmed treh vodij poletne delavnice, ki jo je organizirala ZPM Slovenije. Med študijem sem nekajkrat pomagala in enkrat samostojno vodila likovno delavnico za predšolske otroke v Mladinski knjigi, Konzorcij. Letos sem tudi nadomeščala likovno pedagoginjo v petem, šestem in osmem razredu, v tem semestru pa sem začela voditi likovno delavnico šestih učencev prvih letnikov v Domu srednjih šol Šiška.

Udeležila sem se prve stopnje keramičnega tečaja pod vodstvom Dubrovke Urban, vendar ga zaradi obveznosti v šoli nisem nadaljevala. Sodelovala sem na seminarju Lutka v vzgoji in terapiji, ki ga je pripravil Pedagoški inštitut. Ravno tako sem se udeležila tudi nekaj likovnih kolonij, natečajev, ekstemporov in nekajkrat skupinsko razstavljala na fakulteti.

Želela bi povezati likovno pedagogiko z drugimi področji, saj se sama ukvarjam še z veliko obšolskimi dejavnostmi, med drugim z zbiranje znamk in branjem knjig, nekaj časa sem tudi prostovoljno pomagala v Bukvarni.

Po diplomi se želim spopolnjevati na podiplomskem študiju umetnostna terapija, ki se poskusno uveljavlja na naši fakulteti. Delati želim na čim zahtevnejšem področju, kjer je še veliko možnosti za raziskovanje v smeri likovna pedagogika-umetnost-terapija.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96124y.htm