* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Magdalena [kerl

1113 LJUBLJANA, Kle~e 20
Telefon: (061) 161 22 11

Visoka {ola za socialno delo v Ljubljani, socialni mened`ment

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem v {olstvu ali v podjetju kot socialni mened`er.
Osnovno {olo sem kon~ala v Ljubljani z odli~nim in s prav dobrim uspehom. [olanje sem nadaljevala na Srednji ekonomski {oli v Ljubljani. Po kon~anem {olanju sem bila pred te`ko odlo~itvijo: ali na ekonomsko fakulteto ali v visoko {olo za socialno delo. Odlo~ila sem se za drugo, saj sem `e od nekdaj rada pomagala ljudem. Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih iz psihologije in sociologije sem se odlo~ila za smer socialni mened`ment. Po kon~ani prvi stopnji sem se lahko zaradi visoke povpre~ne ocene (8,5) vpisala v tretji letnik. Med {tudijem sem sodelovala v raznih dejavnostih zunaj fakultete. Svoje znanje prena{am kot vodja lokalne Karitas na Je`ici v Ljubljani. Vodim tudi skupino, v kateri je 17 mladih. Pogovarjamo se o pere~ih problemih, ki so jim izpostavljeni mladi iz dneva v dan (mamila, aids idr.). Izku{nje in veselje do gledali{~a sem kot re`iserka {irila v gledali{ki skupini Teater Balantin z Je`ice. Odziv gledalcev in kulturnikov je bil zelo spodbuden, saj smo imeli v eni sezoni kar dvanajst predstav po Sloveniji.Ker me tak{no delo veseli, ga nameravam nadaljevati. Obiskovala sem tudi razli~ne seminarje za socialno delo in opravila te~aj za karitativno delo.

Znanje angle{kega in nem{kega jezika sem spopolnjevala tudi kot varu{ka v Kanadi in Münchnu. Po~itnice pa sem pre`ivljala delavno ali pa potovala. Delala sem v razli~nih podjetjih v Ljubljani (Slovenijales, Petrol, Telekom, SKB) in si tako nabirala delovne izku{nje. Te in pa izku{nje s potovanj mi bodo koristile kot dopolnitev pri delu z ljudmi.

Po kon~ani diplomi `elim nadaljevati podiplomski {tudij - magisterij. Kje ga bom nadaljevala, {e ne vem, `elim pa si, da bi dozdaj{nji {tudij obogatila v tej smeri ali pa bom morda posegla v kak{no drugo podro~je, saj mi je spoznavanje novih stvari v veliko veselje.

S pridobljeno izobrazbo in ob nenehnem spoznavanju novih podro~ij `elim delati z ljudmi, ki opravljajo delo z veseljem in so zanj motivirani. Le tako bodo moja pri~akovanja v prihodnosti izpolnjena, ostala pa bo `elja po neprenehnem izobra`evanju.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96123y.htm