* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Magdalena ækerl

1113 LJUBLJANA, KleŸe 20
Telefon: (061) 161 22 11

Visoka çola za socialno delo v Ljubljani, socialni mened§ment

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem v çolstvu ali v podjetju kot socialni mened§er.
Osnovno çolo sem konŸala v Ljubljani z odliŸnim in s prav dobrim uspehom. æolanje sem nadaljevala na Srednji ekonomski çoli v Ljubljani. Po konŸanem çolanju sem bila pred te§ko odloŸitvijo: ali na ekonomsko fakulteto ali v visoko çolo za socialno delo. OdloŸila sem se za drugo, saj sem §e od nekdaj rada pomagala ljudem. Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih iz psihologije in sociologije sem se odloŸila za smer socialni mened§ment. Po konŸani prvi stopnji sem se lahko zaradi visoke povpreŸne ocene (8,5) vpisala v tretji letnik. Med çtudijem sem sodelovala v raznih dejavnostih zunaj fakultete. Svoje znanje prenaçam kot vodja lokalne Karitas na Je§ici v Ljubljani. Vodim tudi skupino, v kateri je 17 mladih. Pogovarjamo se o pereŸih problemih, ki so jim izpostavljeni mladi iz dneva v dan (mamila, aids idr.). Izkuçnje in veselje do gledaliçŸa sem kot re§iserka çirila v gledaliçki skupini Teater Balantin z Je§ice. Odziv gledalcev in kulturnikov je bil zelo spodbuden, saj smo imeli v eni sezoni kar dvanajst predstav po Sloveniji.Ker me takçno delo veseli, ga nameravam nadaljevati. Obiskovala sem tudi razliŸne seminarje za socialno delo in opravila teŸaj za karitativno delo.

Znanje angleçkega in nemçkega jezika sem spopolnjevala tudi kot varuçka v Kanadi in Münchnu. PoŸitnice pa sem pre§ivljala delavno ali pa potovala. Delala sem v razliŸnih podjetjih v Ljubljani (Slovenijales, Petrol, Telekom, SKB) in si tako nabirala delovne izkuçnje. Te in pa izkuçnje s potovanj mi bodo koristile kot dopolnitev pri delu z ljudmi.

Po konŸani diplomi §elim nadaljevati podiplomski çtudij - magisterij. Kje ga bom nadaljevala, çe ne vem, §elim pa si, da bi dozdajçnji çtudij obogatila v tej smeri ali pa bom morda posegla v kakçno drugo podroŸje, saj mi je spoznavanje novih stvari v veliko veselje.

S pridobljeno izobrazbo in ob nenehnem spoznavanju novih podroŸij §elim delati z ljudmi, ki opravljajo delo z veseljem in so zanj motivirani. Le tako bodo moja priŸakovanja v prihodnosti izpolnjena, ostala pa bo §elja po neprenehnem izobra§evanju.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96123y.htm