* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Magdalena Škerl

1113 LJUBLJANA, Kleče 20
Telefon: (061) 161 22 11

Visoka šola za socialno delo v Ljubljani, socialni menedžment

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem v šolstvu ali v podjetju kot socialni menedžer.
Osnovno šolo sem končala v Ljubljani z odličnim in s prav dobrim uspehom. Šolanje sem nadaljevala na Srednji ekonomski šoli v Ljubljani. Po končanem šolanju sem bila pred težko odločitvijo: ali na ekonomsko fakulteto ali v visoko šolo za socialno delo. Odločila sem se za drugo, saj sem že od nekdaj rada pomagala ljudem. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih iz psihologije in sociologije sem se odločila za smer socialni menedžment. Po končani prvi stopnji sem se lahko zaradi visoke povprečne ocene (8,5) vpisala v tretji letnik. Med študijem sem sodelovala v raznih dejavnostih zunaj fakultete. Svoje znanje prenašam kot vodja lokalne Karitas na Ježici v Ljubljani. Vodim tudi skupino, v kateri je 17 mladih. Pogovarjamo se o perečih problemih, ki so jim izpostavljeni mladi iz dneva v dan (mamila, aids idr.). Izkušnje in veselje do gledališča sem kot režiserka širila v gledališki skupini Teater Balantin z Ježice. Odziv gledalcev in kulturnikov je bil zelo spodbuden, saj smo imeli v eni sezoni kar dvanajst predstav po Sloveniji.Ker me takšno delo veseli, ga nameravam nadaljevati. Obiskovala sem tudi različne seminarje za socialno delo in opravila tečaj za karitativno delo.

Znanje angleškega in nemškega jezika sem spopolnjevala tudi kot varuška v Kanadi in Münchnu. Počitnice pa sem preživljala delavno ali pa potovala. Delala sem v različnih podjetjih v Ljubljani (Slovenijales, Petrol, Telekom, SKB) in si tako nabirala delovne izkušnje. Te in pa izkušnje s potovanj mi bodo koristile kot dopolnitev pri delu z ljudmi.

Po končani diplomi želim nadaljevati podiplomski študij - magisterij. Kje ga bom nadaljevala, še ne vem, želim pa si, da bi dozdajšnji študij obogatila v tej smeri ali pa bom morda posegla v kakšno drugo področje, saj mi je spoznavanje novih stvari v veliko veselje.

S pridobljeno izobrazbo in ob nenehnem spoznavanju novih področij želim delati z ljudmi, ki opravljajo delo z veseljem in so zanj motivirani. Le tako bodo moja pričakovanja v prihodnosti izpolnjena, ostala pa bo želja po neprenehnem izobraževanju.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96123y.htm