* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mitja Pi{kur

1301 KRKA, Gabrov~ec 1
Telefon: (061) 786 030

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za gozdarstvo, gozdarstvo

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v raziskovanju na podro~ju gozdarstva, pri gojenju gozdov, izvajanju gozdarskih del.
Osnovno {olo sem obiskoval na Krki in v Ivan~ni Gorici. Vse razrede sem kon~al z odli~nim uspehom in se udele`eval tekmovanj iz matematike in kemije. Na matemati~nih tekmovanjih sem dosegel na republi{kem tekmovanju zlato Vegovo priznanje. Ker me je zanimalo naravoslovje, sem se po kon~ani osnovni {oli vpisal na Srednjo naravoslovno {olo Be`igrad v Ljubljani. V ~etrtem letniku sem se v~lanil v biolo{ko izbirno skupino in opravil tudi nalogo iz bioindikacije onesna`enosti s pomo~jo li{ajev, pod vodstvom dr. Franca Bati~a s tedanjega In{tituta za gozdno in lesno gospodarstvo. Srednjo {olo sem kon~al z maturo, opravil sem jo s prav dobrim uspehom.

Med osnovno in srednjo {olo sem se ukvarjal s {ahom in dosegel vidne uspehe na mladinskih tekmovanjih: tretje in ~etrto mesto v Sloveniji, osmo do deveto mesto na takratnem dr`avnem prvenstvu v Makedoniji. Pozneje sem se posvetil {tudiju in zaradi tega nastopam le na ekipnih tekmovanjih v Sloveniji. Imam tudi mednarodni ELO rating (2260).

Zaradi navezanosti na naravo in prelepe dolenjske gozdove sem se odlo~il za {tudij gozdarstva, saj sem menil, da bom tako izpolnil svoja pri~akovanja. [e posebno me je razveselilo veliko terenskih dni, kjer se pridobljeno znanje tudi prakti~no oplemeniti. V drugem letniku sem dva meseca opravljal {tudijsko prakso v Freiburgu v Nem~iji. Opravljal sem dela iz gozdne inventure v mestnih gozdovih in si tako pridobil dragocene izku{nje na tem podro~ju. Med prakso sem sklenil nova poznanstva in si spopolnjeval znanje jezikov.

Med {tudijem sem opravljal razli~na dela na fakulteti, predvsem na podro~ju prirastoslovnih analiz dreves. Spoznaval sem tudi zasebno kme~ko posest gozdov na dolenjskem obmo~ju in si tako {iril znanje na podro~ju dela z ljudmi in o njihovi problematiki.

Po kon~anem {tudiju se `elim {e naprej izobra`evati, zato se nameravam vpisati na podiplomski {tudij gozdarstva. Znanje bi rad dopolnil tudi na podro~ju ekonomije, to bi mi omogo~ilo {ir{o mo`nost izbire poklica.

Zavedam se, da bom le s tako {iroko izobrazbo zadostil `eljam podjetja, v katerem bi se zaposlil. Svoje delo bi rad opravljal v prijaznem in uspe{nem podjetju, kjer prevladuje skupinsko delo. Vsekakor si `elim zanimivo in stimulativno delo, pri katerem bo mogo~e napredovati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96121y.htm