* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mitja Piçkur

1301 KRKA, GabrovŸec 1
Telefon: (061) 786 030

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za gozdarstvo, gozdarstvo

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v raziskovanju na podroŸju gozdarstva, pri gojenju gozdov, izvajanju gozdarskih del.
Osnovno çolo sem obiskoval na Krki in v IvanŸni Gorici. Vse razrede sem konŸal z odliŸnim uspehom in se udele§eval tekmovanj iz matematike in kemije. Na matematiŸnih tekmovanjih sem dosegel na republiçkem tekmovanju zlato Vegovo priznanje. Ker me je zanimalo naravoslovje, sem se po konŸani osnovni çoli vpisal na Srednjo naravoslovno çolo Be§igrad v Ljubljani. V Ÿetrtem letniku sem se vŸlanil v bioloçko izbirno skupino in opravil tudi nalogo iz bioindikacije onesna§enosti s pomoŸjo liçajev, pod vodstvom dr. Franca BatiŸa s tedanjega Inçtituta za gozdno in lesno gospodarstvo. Srednjo çolo sem konŸal z maturo, opravil sem jo s prav dobrim uspehom.

Med osnovno in srednjo çolo sem se ukvarjal s çahom in dosegel vidne uspehe na mladinskih tekmovanjih: tretje in Ÿetrto mesto v Sloveniji, osmo do deveto mesto na takratnem dr§avnem prvenstvu v Makedoniji. Pozneje sem se posvetil çtudiju in zaradi tega nastopam le na ekipnih tekmovanjih v Sloveniji. Imam tudi mednarodni ELO rating (2260).

Zaradi navezanosti na naravo in prelepe dolenjske gozdove sem se odloŸil za çtudij gozdarstva, saj sem menil, da bom tako izpolnil svoja priŸakovanja. æe posebno me je razveselilo veliko terenskih dni, kjer se pridobljeno znanje tudi praktiŸno oplemeniti. V drugem letniku sem dva meseca opravljal çtudijsko prakso v Freiburgu v NemŸiji. Opravljal sem dela iz gozdne inventure v mestnih gozdovih in si tako pridobil dragocene izkuçnje na tem podroŸju. Med prakso sem sklenil nova poznanstva in si spopolnjeval znanje jezikov.

Med çtudijem sem opravljal razliŸna dela na fakulteti, predvsem na podroŸju prirastoslovnih analiz dreves. Spoznaval sem tudi zasebno kmeŸko posest gozdov na dolenjskem obmoŸju in si tako çiril znanje na podroŸju dela z ljudmi in o njihovi problematiki.

Po konŸanem çtudiju se §elim çe naprej izobra§evati, zato se nameravam vpisati na podiplomski çtudij gozdarstva. Znanje bi rad dopolnil tudi na podroŸju ekonomije, to bi mi omogoŸilo çirço mo§nost izbire poklica.

Zavedam se, da bom le s tako çiroko izobrazbo zadostil §eljam podjetja, v katerem bi se zaposlil. Svoje delo bi rad opravljal v prijaznem in uspeçnem podjetju, kjer prevladuje skupinsko delo. Vsekakor si §elim zanimivo in stimulativno delo, pri katerem bo mogoŸe napredovati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96121y.htm