* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mitja Piškur

1301 KRKA, Gabrovčec 1
Telefon: (061) 786 030

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za gozdarstvo, gozdarstvo

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem v raziskovanju na področju gozdarstva, pri gojenju gozdov, izvajanju gozdarskih del.
Osnovno šolo sem obiskoval na Krki in v Ivančni Gorici. Vse razrede sem končal z odličnim uspehom in se udeleževal tekmovanj iz matematike in kemije. Na matematičnih tekmovanjih sem dosegel na republiškem tekmovanju zlato Vegovo priznanje. Ker me je zanimalo naravoslovje, sem se po končani osnovni šoli vpisal na Srednjo naravoslovno šolo Bežigrad v Ljubljani. V četrtem letniku sem se včlanil v biološko izbirno skupino in opravil tudi nalogo iz bioindikacije onesnaženosti s pomočjo lišajev, pod vodstvom dr. Franca Batiča s tedanjega Inštituta za gozdno in lesno gospodarstvo. Srednjo šolo sem končal z maturo, opravil sem jo s prav dobrim uspehom.

Med osnovno in srednjo šolo sem se ukvarjal s šahom in dosegel vidne uspehe na mladinskih tekmovanjih: tretje in četrto mesto v Sloveniji, osmo do deveto mesto na takratnem državnem prvenstvu v Makedoniji. Pozneje sem se posvetil študiju in zaradi tega nastopam le na ekipnih tekmovanjih v Sloveniji. Imam tudi mednarodni ELO rating (2260).

Zaradi navezanosti na naravo in prelepe dolenjske gozdove sem se odločil za študij gozdarstva, saj sem menil, da bom tako izpolnil svoja pričakovanja. Še posebno me je razveselilo veliko terenskih dni, kjer se pridobljeno znanje tudi praktično oplemeniti. V drugem letniku sem dva meseca opravljal študijsko prakso v Freiburgu v Nemčiji. Opravljal sem dela iz gozdne inventure v mestnih gozdovih in si tako pridobil dragocene izkušnje na tem področju. Med prakso sem sklenil nova poznanstva in si spopolnjeval znanje jezikov.

Med študijem sem opravljal različna dela na fakulteti, predvsem na področju prirastoslovnih analiz dreves. Spoznaval sem tudi zasebno kmečko posest gozdov na dolenjskem območju in si tako širil znanje na področju dela z ljudmi in o njihovi problematiki.

Po končanem študiju se želim še naprej izobraževati, zato se nameravam vpisati na podiplomski študij gozdarstva. Znanje bi rad dopolnil tudi na področju ekonomije, to bi mi omogočilo širšo možnost izbire poklica.

Zavedam se, da bom le s tako široko izobrazbo zadostil željam podjetja, v katerem bi se zaposlil. Svoje delo bi rad opravljal v prijaznem in uspešnem podjetju, kjer prevladuje skupinsko delo. Vsekakor si želim zanimivo in stimulativno delo, pri katerem bo mogoče napredovati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96121y.htm