* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Elizabeta Radelj

1290 GROSUPLJE, @alna 23
Telefon: (061) 771 070

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, novinarstvo, tr`no komuniciranje

[tudij bom predvidoma kon~ala aprila 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju marketinga ali odnosov z javnostmi.
Po uspe{no kon~ani osnovni {oli v Grosupljem sem se vpisala na Gimnazijo Ivan~na Gorica, na tedanjo dru`boslovno-jezikovno smer. Tako sem se poleg angle{kega jezika u~ila tudi francoskega. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem dvakrat odpotovala v Anglijo, in si tam {e utrdila znanje angle{~ine. Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom, zato nisem imela te`av pri vpisu na Fakulteto za dru`bene vede.

Na fakulteti sem imela na izbiro veliko smeri, odlo~ila pa sem se za novinarstvo. Po dveh letih {tudija, v tretjem letniku, sem se poleg novinarstva odlo~ila za smer tr`no komuniciranje. Podro~je marketinga se mi namre~ zdi zelo zanimivo, seveda pa mi dveletni {tudij te smeri {e ni dal celostnega znanja. Pridobila sem temeljno znanje s tega podro~ja, druga~e pa so tu odprte mo`nosti za podiplomski {tudij ali pa zgolj za spopolnjevanje na delovnem mestu.

Po opravljanju obveznih praks in honorarnega dela pa lahko re~em, da sem svoje spretnosti v ~asnikarstvu `e dokaj preskusila: nekaj ~asa sem delala na VALU 202, pri pisanju besedil za oddajo Kje pa vas ~evelj `uli, kasneje pa sem pisala za Dnevnik, v ljubljanski redakciji. Kot moderatorka in novinarka sodelujem pri lokalnem, komercialnem radiu Zeleni val. Nekajkrat na teden vodim dnevni program, tako da lahko re~em, da s komuniciranjem, javnim nastopanjem in drugimi re~mi, ki sodijo zraven, nimam te`av. Prav zaradi tega razmi{ljam tudi o podro~ju odnosov z javnostmi, ki zahteva od osebe, ki se s tem ukvarja, veliko znanja o medijski spretnosti in komuniciranju. Na splo{no si `elim, da bi pri delu lahko delala z ljudmi, saj iz izku{enj vem, da se pri tem dobro znajdem.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96120y.htm