* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Elizabeta Radelj

1290 GROSUPLJE, ¦alna 23
Telefon: (061) 771 070

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, novinarstvo, tr§no komuniciranje

ætudij bom predvidoma konŸala aprila 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju marketinga ali odnosov z javnostmi.
Po uspeçno konŸani osnovni çoli v Grosupljem sem se vpisala na Gimnazijo IvanŸna Gorica, na tedanjo dru§boslovno-jezikovno smer. Tako sem se poleg angleçkega jezika uŸila tudi francoskega. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem dvakrat odpotovala v Anglijo, in si tam çe utrdila znanje angleçŸine. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom, zato nisem imela te§av pri vpisu na Fakulteto za dru§bene vede.

Na fakulteti sem imela na izbiro veliko smeri, odloŸila pa sem se za novinarstvo. Po dveh letih çtudija, v tretjem letniku, sem se poleg novinarstva odloŸila za smer tr§no komuniciranje. PodroŸje marketinga se mi namreŸ zdi zelo zanimivo, seveda pa mi dveletni çtudij te smeri çe ni dal celostnega znanja. Pridobila sem temeljno znanje s tega podroŸja, drugaŸe pa so tu odprte mo§nosti za podiplomski çtudij ali pa zgolj za spopolnjevanje na delovnem mestu.

Po opravljanju obveznih praks in honorarnega dela pa lahko reŸem, da sem svoje spretnosti v Ÿasnikarstvu §e dokaj preskusila: nekaj Ÿasa sem delala na VALU 202, pri pisanju besedil za oddajo Kje pa vas Ÿevelj §uli, kasneje pa sem pisala za Dnevnik, v ljubljanski redakciji. Kot moderatorka in novinarka sodelujem pri lokalnem, komercialnem radiu Zeleni val. Nekajkrat na teden vodim dnevni program, tako da lahko reŸem, da s komuniciranjem, javnim nastopanjem in drugimi reŸmi, ki sodijo zraven, nimam te§av. Prav zaradi tega razmiçljam tudi o podroŸju odnosov z javnostmi, ki zahteva od osebe, ki se s tem ukvarja, veliko znanja o medijski spretnosti in komuniciranju. Na sploçno si §elim, da bi pri delu lahko delala z ljudmi, saj iz izkuçenj vem, da se pri tem dobro znajdem.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96120y.htm