* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bernarda UrçiŸ

5281 SPODNJA IDRIJA, Sp. Kanomlja 6
Telefon: (065) 76 259

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu in zavarovalniçtvu, z nepremiŸninami, v raŸunovodstvu.
ZaŸetno znanje sem pridobila v Osnovni çoli v Spodnji Idriji, ki mi je dala dobro podlago in mo§nost za nadaljnje izobra§evanje z dodatnimi kro§ki (roŸna dela, hranilniçtvo idr.) in tekmovanji v matematiki, kemiji in angleçŸini. NajveŸ mi pomenijo Vegova priznanja iz matematike.

OdloŸitev - za naravoslovje ali dru§boslovje - sem odlo§ila za nadaljnja çtiri leta in se vpisala na Gimnazijo Jurija Vege v Idriji (naravoslovno-matematiŸna smer), in vsako çolsko leto konŸala z odliko. Tu sem çe nadalje sodelovala na tekmovanjih v matematiki, fiziki, angleçŸini in nemçŸini. Kljub çiroki podlagi, ki jo daje ta çola, sem fakultativno obiskovala çe teŸaj italijanskega jezika, sama pa sem se spopolnjevala v nemçŸini.

Po zaŸetni naravoslovni usmerjenosti je poŸasi dozorevalo prepriŸanje, da je najboljçi kompromis; zato sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. PovpreŸna ocena je okrog 8,5. Od te fakultete sem priŸakovala dobro teoretiŸno podlago, ki jo moraç sam §e med çtudijem dopolnjevati s prakso. Tako sem med poletnimi poŸitnicami delala v nekaj podjetjih in se seznanjala z zelo raznolikim delom ekonomista.

Kar zadeva praktiŸno delo, se mi je zdelo zelo koristno izdelovanje poslovnega naŸrta za ustanovitev podjetja in opravljanje strokovne prakse.

Na fakulteti sem opravila izpite iz nemçŸine 1 in 2 ter angleçŸina 1. Po konŸanih dveh letnikih sem vpisala finanŸno smer.

Ker pa dober ekonomist ne more brez raŸunalnika in uglajenega nastopanja, sem se med çtudijem priuŸila dela z uporabniçkimi raŸunalniçkimi programi ter obiskovala dvostopenjski teŸaj retorike. V svoje veselje sem prebrala veŸ knjig iz etnologije. Prihodnje leto bi rada z diplomsko nalogo pridobljeno teoretiŸno znanje prenesla v prakso.

Po diplomi bi se rada zaposlila v spodbudnem kolektivu, kjer bi lahko s svojim znanjem pripomogla k uresniŸevanju ciljev podjetja. Ustvarjalnega dela sem se pripravljena lotiti z vso svojo mladostno zagnanostjo, in Ÿe bi bila prilo§nost, bi rada svoje znanje çe poglabljala in razçirjala.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96119y.htm