* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Bernarda Uršič

5281 SPODNJA IDRIJA, Sp. Kanomlja 6
Telefon: (065) 76 259

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer

Delati si želim predvsem v bančništvu in zavarovalništvu, z nepremičninami, v računovodstvu.
Začetno znanje sem pridobila v Osnovni šoli v Spodnji Idriji, ki mi je dala dobro podlago in možnost za nadaljnje izobraževanje z dodatnimi krožki (ročna dela, hranilništvo idr.) in tekmovanji v matematiki, kemiji in angleščini. Največ mi pomenijo Vegova priznanja iz matematike.

Odločitev - za naravoslovje ali družboslovje - sem odložila za nadaljnja štiri leta in se vpisala na Gimnazijo Jurija Vege v Idriji (naravoslovno-matematična smer), in vsako šolsko leto končala z odliko. Tu sem še nadalje sodelovala na tekmovanjih v matematiki, fiziki, angleščini in nemščini. Kljub široki podlagi, ki jo daje ta šola, sem fakultativno obiskovala še tečaj italijanskega jezika, sama pa sem se spopolnjevala v nemščini.

Po začetni naravoslovni usmerjenosti je počasi dozorevalo prepričanje, da je najboljši kompromis; zato sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Povprečna ocena je okrog 8,5. Od te fakultete sem pričakovala dobro teoretično podlago, ki jo moraš sam že med študijem dopolnjevati s prakso. Tako sem med poletnimi počitnicami delala v nekaj podjetjih in se seznanjala z zelo raznolikim delom ekonomista.

Kar zadeva praktično delo, se mi je zdelo zelo koristno izdelovanje poslovnega načrta za ustanovitev podjetja in opravljanje strokovne prakse.

Na fakulteti sem opravila izpite iz nemščine 1 in 2 ter angleščina 1. Po končanih dveh letnikih sem vpisala finančno smer.

Ker pa dober ekonomist ne more brez računalnika in uglajenega nastopanja, sem se med študijem priučila dela z uporabniškimi računalniškimi programi ter obiskovala dvostopenjski tečaj retorike. V svoje veselje sem prebrala več knjig iz etnologije. Prihodnje leto bi rada z diplomsko nalogo pridobljeno teoretično znanje prenesla v prakso.

Po diplomi bi se rada zaposlila v spodbudnem kolektivu, kjer bi lahko s svojim znanjem pripomogla k uresničevanju ciljev podjetja. Ustvarjalnega dela sem se pripravljena lotiti z vso svojo mladostno zagnanostjo, in če bi bila priložnost, bi rada svoje znanje še poglabljala in razširjala.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96119y.htm