* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Melita Cestnik

1420 TRBOVLJE, Hohkravtova 10

Pedago{ka fakulteta v Ljubljani, razredni pouk

[tudij bom predvidoma kon~ala novembra 1996. Delati si `elim predvsem kot u~iteljica na razredni stopnji v Zasavju.
Osnovno {olo sem obiskovala v Trbovljah. Vsa leta sem jo izdelovala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem se udele`evala tudi raznih tekmovanj in dosegala dobre uspehe. Najbolj ponosna sem na Vegova priznanja. Po kon~ani osnovni {oli sem oklevala med srednjo medicinsko {olo in naravoslovno-matemati~no. @e takrat sem si namre~ `elela, da bi bila pri svojem delu v stiku z ljudmi in jim pomagala. Odlo~ila sem se za naravoslovno-matemati~no {olo, ker je v mojem doma~em kraju. U~enje mi ni delalo ve~jih te`av, in tako sem srednjo {olo kon~ala s prav dobrim uspehom. Z enakim uspehom sem naredila tudi zaklju~ni izpit.

Ker sem bila {e zmeraj prepri~ana, da `elim delati z ljudmi, sem se odlo~ila {olanje nadaljevati na pedago{ki fakulteti na smeri razredni pouk. Vendar pa za to nisem imela najbolj ustrezne podlage. Zaradi tega sem morala pred vpisom opraviti {e diferencialni izpit iz pedagogike in sprejemni izpit iz glasbene vzgoje.

Na za~etku {tudija sem nekoliko pomi{ljala, ali naj se preselim v Ljubljano ali pa se vozim tja z vlakom. Odlo~ila sem se za drugo. To mi je vzelo zelo veliko ~asa in mo~i, vendar sem izpite kljub temu redno opravljala, in to s kar dobro povpre~no oceno okrog 9. Ob {tudiju sem se nekaj ~asa dodatno spopolnjevala v angle{~ini; pou~evala sem tudi na osnovni {oli in si tako pridobila precej dragocenih izku{enj in vedenja o otrocih in njihovih te`avah. Med {tudijem sem opravila tudi deset tednov prakse.

Kon~ujem ~etrti letnik. Imam {e nekaj izpitov, rada bi jih ~im hitreje opravila. Septembra se namre~ nameravam zaposliti, hkrati pa bi se rada lotila diplomskega dela. Zavedam se, da s tem moje izobra`evanje {e zdale~ ni kon~ano. V {olstvu je spremljanje novosti ravno tako pomembno kot kon~ana fakulteta.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96117y.htm