* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Melita Cestnik

1420 TRBOVLJE, Hohkravtova 10

Pedagoçka fakulteta v Ljubljani, razredni pouk

ætudij bom predvidoma konŸala novembra 1996. Delati si §elim predvsem kot uŸiteljica na razredni stopnji v Zasavju.
Osnovno çolo sem obiskovala v Trbovljah. Vsa leta sem jo izdelovala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem se udele§evala tudi raznih tekmovanj in dosegala dobre uspehe. Najbolj ponosna sem na Vegova priznanja. Po konŸani osnovni çoli sem oklevala med srednjo medicinsko çolo in naravoslovno-matematiŸno. ¦e takrat sem si namreŸ §elela, da bi bila pri svojem delu v stiku z ljudmi in jim pomagala. OdloŸila sem se za naravoslovno-matematiŸno çolo, ker je v mojem domaŸem kraju. UŸenje mi ni delalo veŸjih te§av, in tako sem srednjo çolo konŸala s prav dobrim uspehom. Z enakim uspehom sem naredila tudi zakljuŸni izpit.

Ker sem bila çe zmeraj prepriŸana, da §elim delati z ljudmi, sem se odloŸila çolanje nadaljevati na pedagoçki fakulteti na smeri razredni pouk. Vendar pa za to nisem imela najbolj ustrezne podlage. Zaradi tega sem morala pred vpisom opraviti çe diferencialni izpit iz pedagogike in sprejemni izpit iz glasbene vzgoje.

Na zaŸetku çtudija sem nekoliko pomiçljala, ali naj se preselim v Ljubljano ali pa se vozim tja z vlakom. OdloŸila sem se za drugo. To mi je vzelo zelo veliko Ÿasa in moŸi, vendar sem izpite kljub temu redno opravljala, in to s kar dobro povpreŸno oceno okrog 9. Ob çtudiju sem se nekaj Ÿasa dodatno spopolnjevala v angleçŸini; pouŸevala sem tudi na osnovni çoli in si tako pridobila precej dragocenih izkuçenj in vedenja o otrocih in njihovih te§avah. Med çtudijem sem opravila tudi deset tednov prakse.

KonŸujem Ÿetrti letnik. Imam çe nekaj izpitov, rada bi jih Ÿim hitreje opravila. Septembra se namreŸ nameravam zaposliti, hkrati pa bi se rada lotila diplomskega dela. Zavedam se, da s tem moje izobra§evanje çe zdaleŸ ni konŸano. V çolstvu je spremljanje novosti ravno tako pomembno kot konŸana fakulteta.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96117y.htm