* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Melita Cestnik

1420 TRBOVLJE, Hohkravtova 10

Pedagoška fakulteta v Ljubljani, razredni pouk

Študij bom predvidoma končala novembra 1996. Delati si želim predvsem kot učiteljica na razredni stopnji v Zasavju.
Osnovno šolo sem obiskovala v Trbovljah. Vsa leta sem jo izdelovala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem se udeleževala tudi raznih tekmovanj in dosegala dobre uspehe. Najbolj ponosna sem na Vegova priznanja. Po končani osnovni šoli sem oklevala med srednjo medicinsko šolo in naravoslovno-matematično. Že takrat sem si namreč želela, da bi bila pri svojem delu v stiku z ljudmi in jim pomagala. Odločila sem se za naravoslovno-matematično šolo, ker je v mojem domačem kraju. Učenje mi ni delalo večjih težav, in tako sem srednjo šolo končala s prav dobrim uspehom. Z enakim uspehom sem naredila tudi zaključni izpit.

Ker sem bila še zmeraj prepričana, da želim delati z ljudmi, sem se odločila šolanje nadaljevati na pedagoški fakulteti na smeri razredni pouk. Vendar pa za to nisem imela najbolj ustrezne podlage. Zaradi tega sem morala pred vpisom opraviti še diferencialni izpit iz pedagogike in sprejemni izpit iz glasbene vzgoje.

Na začetku študija sem nekoliko pomišljala, ali naj se preselim v Ljubljano ali pa se vozim tja z vlakom. Odločila sem se za drugo. To mi je vzelo zelo veliko časa in moči, vendar sem izpite kljub temu redno opravljala, in to s kar dobro povprečno oceno okrog 9. Ob študiju sem se nekaj časa dodatno spopolnjevala v angleščini; poučevala sem tudi na osnovni šoli in si tako pridobila precej dragocenih izkušenj in vedenja o otrocih in njihovih težavah. Med študijem sem opravila tudi deset tednov prakse.

Končujem četrti letnik. Imam še nekaj izpitov, rada bi jih čim hitreje opravila. Septembra se namreč nameravam zaposliti, hkrati pa bi se rada lotila diplomskega dela. Zavedam se, da s tem moje izobraževanje še zdaleč ni končano. V šolstvu je spremljanje novosti ravno tako pomembno kot končana fakulteta.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96117y.htm