* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter Grabnar

1420 TRBOVLJE, Trg revolucije 15
Telefon: (061) 21 361
E-mail: studio.alias@quantum.si

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura


Osnovno çolo sem konŸal v Trbovljah z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih, prejel sem veŸ Vegovih priznanj za matematiko. Nato sem se vpisal na Gimnazijo v Trbovljah, in jo prav tako konŸal z odliŸnim uspehom. Po odslu§eni vojaçŸini sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, smer fizika, v drugem letniku pa sem se po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu soŸasno vpisal çe na Fakulteto za arhitekturo, gradbeniçtvo in geodezijo, smer arhitektura.

Del prostega Ÿasa sem namenil çportu in glasbi, med poletnimi poŸitnicami pa sem na potovanjih po Evropi çiril svoja obzorja in se spopolnjeval v znanju nemçkega in angleçkega jezika.

Poleg çtudija sem si znanje in predvsem izkuçnje nabiral pri razliŸnih raŸunalniçko-arhitekturnih projektih. Ker me zanima raŸunalniçtvo, sem sodeloval s podjetji, ki se ukvarjajo s prodajo raŸunalniçkih sistemov za grafiko. Tam sem si pridobil izkuçnje z razliŸnimi raŸunalniçkimi operacijskimi sistemi (DOS, MAC, SGI) in z veŸ programi za raŸunalniçko grafiko.

Pridobljeno znanje sem uporabil pri projektu Gonas - raŸunalniçka rekonstrukcija Stolpa piskaŸev na Ljubljanskem gradu, ki je bil predstavljen na mednarodnem Kongresu muzealcev v Ljubljani.

Kot raŸunalniçki grafik sem sodeloval pri predstavi Arkadia SNG Drame v Ljubljani.

Na razliŸnih seminarjih v tujini in v razliŸnih podjetjih pa sem si nabral tudi izkuçnje iz marketinga.

Upam, da bom z izobrazbo in izkuçnjami lahko sodeloval v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96115y.htm