* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alenka Sotel{ek

8270 KR[KO, Libna 25a
Telefon: (0608) 31 961

Fakulteta za gradbeni{tvo v Mariboru, VIS gradbeni{tvo operativno-konstrukcijska smer

Delati si `elim predvsem v operativnem gradbeni{tvu, mened`mentu, gradbeni{tvu.
Osnovno {olo sem obiskovala v Kr{kem, vse razrede sem opravila z odli~nim uspehom. Medtem sem obiskovala in uspe{no kon~ala tudi osnovno glasbeno {olo v Kr{kem. Moja odlo~itev o prihodnjem poklicu {e ni bila dokon~na, zato sem se vpisala na naravoslovno-matemati~no gimnazijo v Bre`icah. Vse letnike sem kon~ala s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa opravila z odli~no oceno. Za nadaljnji {tudij sem si izbrala gradbeni{tvo. Zame je bilo velik izziv, saj takrat {e nisem vedela, kako ob{irno je to podro~je. Poznala sem samo del, s katerim se je ukvarjal moj podjetni o~e.

Zdaj sem {tudentka ~etrtega letnika in kmalu bom absolventka. Med {tudijem sem gradbeni{tvo spoznala bolj podrobno, zato sem se v zadnjem letniku odlo~ila za operativno-konstrukcijsko smer, ki je zame zanimivej{a.

[tudij je kar zahteven, zato ni bilo veliko ~asa za dodatno spolnjevanje. Vendar sem se v {tudentskih letih dokaj dobro seznanila z delom na ra~unalniku. Znajdem se v okoljih DOS in Windows. Pred kratkim pa sem opravila tudi za~etni te~aj iz risanja z AUTO-CAD-om. Z nekaj dodatne vaje ga bom pri nadaljnjem delu lahko koristno uporabljala. V srednji {oli sem se u~ila dveh tujih jezikov. Angle{ki jezik obvladam aktivno, francoskega pasivno.

Seznanila sem se tudi s temelji nem{kega jezika, vsekakor pa sem se pripravljena {e naprej izobra`evati, ~e bo to pri delu potrebno.

Doslej sem opravila del obvezne delovne prakse in si pridobila nekaj izku{enj pri operativnem gradbeni{tva-gradbenem poslovanju in operativnem planiranju. Nekoliko pa sem se z gradbeni{tvom seznanila tudi doma - pri izdelavi betonske stre{ne opeke in drobnih cementnih izdelkov.

Delati si `elim v dinami~nem kolektivu, predvsem v operativnem gradbeni{tvu in mened`mentu v gradbeni{tvu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96111y.htm