* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alenka Sotelçek

8270 KRæKO, Libna 25a
Telefon: (0608) 31 961

Fakulteta za gradbeniçtvo v Mariboru, VIS gradbeniçtvo operativno-konstrukcijska smer

Delati si §elim predvsem v operativnem gradbeniçtvu, mened§mentu, gradbeniçtvu.
Osnovno çolo sem obiskovala v Krçkem, vse razrede sem opravila z odliŸnim uspehom. Medtem sem obiskovala in uspeçno konŸala tudi osnovno glasbeno çolo v Krçkem. Moja odloŸitev o prihodnjem poklicu çe ni bila dokonŸna, zato sem se vpisala na naravoslovno-matematiŸno gimnazijo v Bre§icah. Vse letnike sem konŸala s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa opravila z odliŸno oceno. Za nadaljnji çtudij sem si izbrala gradbeniçtvo. Zame je bilo velik izziv, saj takrat çe nisem vedela, kako obçirno je to podroŸje. Poznala sem samo del, s katerim se je ukvarjal moj podjetni oŸe.

Zdaj sem çtudentka Ÿetrtega letnika in kmalu bom absolventka. Med çtudijem sem gradbeniçtvo spoznala bolj podrobno, zato sem se v zadnjem letniku odloŸila za operativno-konstrukcijsko smer, ki je zame zanimivejça.

ætudij je kar zahteven, zato ni bilo veliko Ÿasa za dodatno spolnjevanje. Vendar sem se v çtudentskih letih dokaj dobro seznanila z delom na raŸunalniku. Znajdem se v okoljih DOS in Windows. Pred kratkim pa sem opravila tudi zaŸetni teŸaj iz risanja z AUTO-CAD-om. Z nekaj dodatne vaje ga bom pri nadaljnjem delu lahko koristno uporabljala. V srednji çoli sem se uŸila dveh tujih jezikov. Angleçki jezik obvladam aktivno, francoskega pasivno.

Seznanila sem se tudi s temelji nemçkega jezika, vsekakor pa sem se pripravljena çe naprej izobra§evati, Ÿe bo to pri delu potrebno.

Doslej sem opravila del obvezne delovne prakse in si pridobila nekaj izkuçenj pri operativnem gradbeniçtva-gradbenem poslovanju in operativnem planiranju. Nekoliko pa sem se z gradbeniçtvom seznanila tudi doma - pri izdelavi betonske streçne opeke in drobnih cementnih izdelkov.

Delati si §elim v dinamiŸnem kolektivu, predvsem v operativnem gradbeniçtvu in mened§mentu v gradbeniçtvu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96111y.htm