* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Ale{ Pavlin

8294 BO[TANJ, Dol. Bo{tanj 80
Telefon: (0608) 81 241

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemijsko procesno in`enirstvo

[tudij bom predvidoma kon~al julija 1996. Delati si `elim predvsem v razvoju novih proizvodov, ekologiji.
Osnovno {olo sem obiskoval v Bo{tanju in jo kon~al z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem redno sodeloval na matemati~nih tekmovanjih za Vegovo priznanje. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na naravoslovno-matemati~no smer na Gimnaziji Bre`ice, kljub temu da sem `elel nadaljevati {olanje na srednji kemijski {oli. Odlo~itve nisem ob`aloval, saj sem si pridobil {irok spekter znanja, to mi je kasneje koristilo pri {tudiju na univerzi. Srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom leta 1991 in se isto leto vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, program kemijska dejavnost. Po drugem letniku {tudija sem se odlo~il za smer procesno in`enirstvo. Letos sem absolvent in izdelujem diplomsko delo pod mentorskim vodstvom prof. dr. M. @umra iz reologije polimerno modificiranih bitumnov. [tudij nameravam kon~ati leto{njega julija. Povpre~na ocena mojih izpitov in vaj v tem {tiriletnem obdobju je 9.

Med {tudijem sem si utrdil znanje angle{kega jezika, ker za {tudij ni bilo na voljo dovolj doma~e literature. Ob`alujem le, da med {tudijem nisem dopolnil tudi znanja franco{~ine, tako da bi jo obvladal aktivno, to bo po kon~anem {tudiju ena mojih prvih nalog. Moral sem se seznaniti tudi z delom z ra~unalnikom v okolju Windows ter z urejevalniki besedil in preglednic.

Med {tudijem sem opravljal tudi obvezno prakso v podjetju Tanin Sevnica ter se tudi prakti~no seznanil s temelji tehnolo{kih procesov. Med opravljanjem diplomskega dela na fakulteti tudi asistiram pri kemijskem in`enirskem praktikumu za {tudente drugega in ~etrtega letnika.

Po kon~anem {tudiju se nameravam zaposliti v kolektivu, ki bo omogo~al nadaljnje spopolnjevanje in izobra`evanje, {e posebno v kemijskem in`enirstvu, jezikih in ekonomiji.Delo pri~akujem blizu doma~ega kraja ali v okolici Ljubljane.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96108y.htm