* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Aleš Pavlin

8294 BOŠTANJ, Dol. Boštanj 80
Telefon: (0608) 81 241

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemijsko procesno inženirstvo

Študij bom predvidoma končal julija 1996. Delati si želim predvsem v razvoju novih proizvodov, ekologiji.
Osnovno šolo sem obiskoval v Boštanju in jo končal z odličnim uspehom. Med šolanjem sem redno sodeloval na matematičnih tekmovanjih za Vegovo priznanje. Po končani osnovni šoli sem se vpisal na naravoslovno-matematično smer na Gimnaziji Brežice, kljub temu da sem želel nadaljevati šolanje na srednji kemijski šoli. Odločitve nisem obžaloval, saj sem si pridobil širok spekter znanja, to mi je kasneje koristilo pri študiju na univerzi. Srednjo šolo sem končal z odličnim uspehom leta 1991 in se isto leto vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, program kemijska dejavnost. Po drugem letniku študija sem se odločil za smer procesno inženirstvo. Letos sem absolvent in izdelujem diplomsko delo pod mentorskim vodstvom prof. dr. M. Žumra iz reologije polimerno modificiranih bitumnov. Študij nameravam končati letošnjega julija. Povprečna ocena mojih izpitov in vaj v tem štiriletnem obdobju je 9.

Med študijem sem si utrdil znanje angleškega jezika, ker za študij ni bilo na voljo dovolj domače literature. Obžalujem le, da med študijem nisem dopolnil tudi znanja francoščine, tako da bi jo obvladal aktivno, to bo po končanem študiju ena mojih prvih nalog. Moral sem se seznaniti tudi z delom z računalnikom v okolju Windows ter z urejevalniki besedil in preglednic.

Med študijem sem opravljal tudi obvezno prakso v podjetju Tanin Sevnica ter se tudi praktično seznanil s temelji tehnoloških procesov. Med opravljanjem diplomskega dela na fakulteti tudi asistiram pri kemijskem inženirskem praktikumu za študente drugega in četrtega letnika.

Po končanem študiju se nameravam zaposliti v kolektivu, ki bo omogočal nadaljnje spopolnjevanje in izobraževanje, še posebno v kemijskem inženirstvu, jezikih in ekonomiji.Delo pričakujem blizu domačega kraja ali v okolici Ljubljane.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96108y.htm