* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Simona Kociper

2270 ORMO@, Ptujska cesta 12b
Telefon: (062) 702 040

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - fizika

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na pedago{kem (srednja {ola) ali raziskovalnem podro~ju.
Osnovno {olo sem kon~ala v Ormo`u z odli~nim uspehom, tako kot vsa prej{nja leta. V osmih letih sem uspe{no sodelovala na ve~ tekmovanjih (matematika, fizika, gimnastika, Vesela {ola) in pri pevskem zboru. S petjem sem nadaljevala {e vsa dija{ka in prva {tudijska leta.

Pri izbiri nadaljnjega {olanja sem razmi{ljala, ali naj se vpi{em na dru`boslovno ali naravoslovno smer in se na koncu odlo~ila za drugo. Vpisala sem se na gimnazijo na Ptuju, in jo kon~ala s prav dobrim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanju iz fizike in raziskovala na podro~ju biologije (tema: hemoglobin).

Pri izbiri {tudijske smeri sem veliko premi{ljala in se na koncu odlo~ila za {tudij fizike in matematike na Pedago{ki fakulteti Maribor. [tudij mi doslej ni povzro~al te`av in upam, da bom lahko glede na visoko povpre~no oceno iz matemati~nih predmetov (9,2) dopolnila svojo izobrazbo v profesorja enopredmetne matematike (ta izredni {tudij bo organiziran na na{i fakulteti predvidoma v jeseni leta 1997). [e prej pa je moj cilj diplomirati leta 1997.

Med {tudijem sem spopolnjevala svoje pedago{ko znanje v kolonijah Rde~ega kri`a in na rednih pedago{kih praksah v osnovni in srednji {oli ter z in{trukcijami matematike in fizike. Znanje sem si bogatila s poslu{anjem seminarjev, ki jih je organizirala na{a fakulteta. Med {olanjem sem si pridobila znanje dveh tujih jezikov: nem{~ine in angle{~ine, ki sta mi bila v pomo~ pri {tudiju tuje literature. Pri {tudijskem delu mi je veliko pomagal osebni ra~unalnik.

Po~itni{ki ~as sem izrabila za prilo`nostna dela.

V prihodnosti si najprej `elim uresni~iti na{tete cilje in se zaposliti, izobrazbo pa spopolniti tudi na podro~ju ekonomije.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96103y.htm