* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Simona Kociper

2270 ORMO¦, Ptujska cesta 12b
Telefon: (062) 702 040

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - fizika

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na pedagoçkem (srednja çola) ali raziskovalnem podroŸju.
Osnovno çolo sem konŸala v Ormo§u z odliŸnim uspehom, tako kot vsa prejçnja leta. V osmih letih sem uspeçno sodelovala na veŸ tekmovanjih (matematika, fizika, gimnastika, Vesela çola) in pri pevskem zboru. S petjem sem nadaljevala çe vsa dijaçka in prva çtudijska leta.

Pri izbiri nadaljnjega çolanja sem razmiçljala, ali naj se vpiçem na dru§boslovno ali naravoslovno smer in se na koncu odloŸila za drugo. Vpisala sem se na gimnazijo na Ptuju, in jo konŸala s prav dobrim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanju iz fizike in raziskovala na podroŸju biologije (tema: hemoglobin).

Pri izbiri çtudijske smeri sem veliko premiçljala in se na koncu odloŸila za çtudij fizike in matematike na Pedagoçki fakulteti Maribor. ætudij mi doslej ni povzroŸal te§av in upam, da bom lahko glede na visoko povpreŸno oceno iz matematiŸnih predmetov (9,2) dopolnila svojo izobrazbo v profesorja enopredmetne matematike (ta izredni çtudij bo organiziran na naçi fakulteti predvidoma v jeseni leta 1997). æe prej pa je moj cilj diplomirati leta 1997.

Med çtudijem sem spopolnjevala svoje pedagoçko znanje v kolonijah RdeŸega kri§a in na rednih pedagoçkih praksah v osnovni in srednji çoli ter z inçtrukcijami matematike in fizike. Znanje sem si bogatila s posluçanjem seminarjev, ki jih je organizirala naça fakulteta. Med çolanjem sem si pridobila znanje dveh tujih jezikov: nemçŸine in angleçŸine, ki sta mi bila v pomoŸ pri çtudiju tuje literature. Pri çtudijskem delu mi je veliko pomagal osebni raŸunalnik.

PoŸitniçki Ÿas sem izrabila za prilo§nostna dela.

V prihodnosti si najprej §elim uresniŸiti naçtete cilje in se zaposliti, izobrazbo pa spopolniti tudi na podroŸju ekonomije.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96103y.htm