* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Simona Kociper

2270 ORMOŽ, Ptujska cesta 12b
Telefon: (062) 702 040

Pedagoška fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - fizika

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na pedagoškem (srednja šola) ali raziskovalnem področju.
Osnovno šolo sem končala v Ormožu z odličnim uspehom, tako kot vsa prejšnja leta. V osmih letih sem uspešno sodelovala na več tekmovanjih (matematika, fizika, gimnastika, Vesela šola) in pri pevskem zboru. S petjem sem nadaljevala še vsa dijaška in prva študijska leta.

Pri izbiri nadaljnjega šolanja sem razmišljala, ali naj se vpišem na družboslovno ali naravoslovno smer in se na koncu odločila za drugo. Vpisala sem se na gimnazijo na Ptuju, in jo končala s prav dobrim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanju iz fizike in raziskovala na področju biologije (tema: hemoglobin).

Pri izbiri študijske smeri sem veliko premišljala in se na koncu odločila za študij fizike in matematike na Pedagoški fakulteti Maribor. Študij mi doslej ni povzročal težav in upam, da bom lahko glede na visoko povprečno oceno iz matematičnih predmetov (9,2) dopolnila svojo izobrazbo v profesorja enopredmetne matematike (ta izredni študij bo organiziran na naši fakulteti predvidoma v jeseni leta 1997). Še prej pa je moj cilj diplomirati leta 1997.

Med študijem sem spopolnjevala svoje pedagoško znanje v kolonijah Rdečega križa in na rednih pedagoških praksah v osnovni in srednji šoli ter z inštrukcijami matematike in fizike. Znanje sem si bogatila s poslušanjem seminarjev, ki jih je organizirala naša fakulteta. Med šolanjem sem si pridobila znanje dveh tujih jezikov: nemščine in angleščine, ki sta mi bila v pomoč pri študiju tuje literature. Pri študijskem delu mi je veliko pomagal osebni računalnik.

Počitniški čas sem izrabila za priložnostna dela.

V prihodnosti si najprej želim uresničiti naštete cilje in se zaposliti, izobrazbo pa spopolniti tudi na področju ekonomije.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96103y.htm