* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Doroteja [tunf

2310 SLOVENSKA BISTRICA, ^re{njevec 9
Telefon: (062) 814 232

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - kemija

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem kot profesor matematike ali kemije na srednji ali osnovni {oli.
Rodila sem se v Schliernu v [vici. Ko sem dopolnila tri leta, smo se s star{i preselili na ^re{njevec v ob~ini Slovenska Bistrica, in tam sem med leti 1979 - 1987 obiskovala osnovno {olo. Vsa leta sem bila odli~njakinja. Med {olanjem v osnovni {oli sem se redno udele`evala razli~nih tekmovanj: Vegova tekmovanja iz matematike (srebrno Vegovo priznanje); s klubom OZN sem dosegla prvo mesto na obmo~nem tekmovanju; redno sem sodelovala na raznih {portnih tekmovanjih (prvo mesto na regijskem {ahovskem tekmovanju) in se vsa leta udele`evala tudi Vesele {ole.

Po kon~ani osemletki sem se vpisala na Srednjo naravoslovno {olo Milo{a Zidan{ka v Mariboru, in jo uspe{no kon~ala s prav dobrim uspehom.

Zaradi nagnjenja k naravoslovnim predmetom, pridobljenega znanja in `elje po delu z mladimi sem se po kon~ani srednji {oli vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru, dvopredmetni program, smer matematika-kemija. ^eprav {e nisem bila redno zaposlena, sem si med {olanjem pridobila `e kar nekaj izku{enj pri opravljanju pedago{kega poklica bodisi v okviru obvezne pedago{ke prakse (v tretjem letniku {tirinajst dni na osnovni {oli, v ~etrtem {tirinajst dni na srednji) in obveznih nastopov, bodisi z in{truiranjem v prostem ~asu. Med {tudijem sem se spopolnjevala tudi z ra~unalnikom v okolju Windows, za~ela pa sem obiskovati tudi te~aj nem{kega jezika. V preostalem ~asu z veseljem obiskujem pevske vaje, rada pa se tudi rekreativno ukvarjam s {portom.

Dozdaj{nje {tudijske obveznosti sem uspe{no opravila s povpre~no oceno 8. V prihodnjem {tudijskem letu 1996/97 `elim opraviti druge izpite ter v ~im kraj{em ~asu tudi uspe{no diplomirati.

S pridobljeno izobrazbo bi se najraje zaposlila kot profesorica matematike ali kemije na osnovni ali srednji {oli v bli`ini doma~ega kraja. Rada bi delala v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo omogo~il nadaljnji razvoj in napredek.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96102y.htm