* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Doroteja ætunf

2310 SLOVENSKA BISTRICA, ¬reçnjevec 9
Telefon: (062) 814 232

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - kemija

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem kot profesor matematike ali kemije na srednji ali osnovni çoli.
Rodila sem se v Schliernu v ævici. Ko sem dopolnila tri leta, smo se s starçi preselili na ¬reçnjevec v obŸini Slovenska Bistrica, in tam sem med leti 1979 - 1987 obiskovala osnovno çolo. Vsa leta sem bila odliŸnjakinja. Med çolanjem v osnovni çoli sem se redno udele§evala razliŸnih tekmovanj: Vegova tekmovanja iz matematike (srebrno Vegovo priznanje); s klubom OZN sem dosegla prvo mesto na obmoŸnem tekmovanju; redno sem sodelovala na raznih çportnih tekmovanjih (prvo mesto na regijskem çahovskem tekmovanju) in se vsa leta udele§evala tudi Vesele çole.

Po konŸani osemletki sem se vpisala na Srednjo naravoslovno çolo Miloça Zidançka v Mariboru, in jo uspeçno konŸala s prav dobrim uspehom.

Zaradi nagnjenja k naravoslovnim predmetom, pridobljenega znanja in §elje po delu z mladimi sem se po konŸani srednji çoli vpisala na Pedagoçko fakulteto v Mariboru, dvopredmetni program, smer matematika-kemija. ¬eprav çe nisem bila redno zaposlena, sem si med çolanjem pridobila §e kar nekaj izkuçenj pri opravljanju pedagoçkega poklica bodisi v okviru obvezne pedagoçke prakse (v tretjem letniku çtirinajst dni na osnovni çoli, v Ÿetrtem çtirinajst dni na srednji) in obveznih nastopov, bodisi z inçtruiranjem v prostem Ÿasu. Med çtudijem sem se spopolnjevala tudi z raŸunalnikom v okolju Windows, zaŸela pa sem obiskovati tudi teŸaj nemçkega jezika. V preostalem Ÿasu z veseljem obiskujem pevske vaje, rada pa se tudi rekreativno ukvarjam s çportom.

Dozdajçnje çtudijske obveznosti sem uspeçno opravila s povpreŸno oceno 8. V prihodnjem çtudijskem letu 1996/97 §elim opraviti druge izpite ter v Ÿim krajçem Ÿasu tudi uspeçno diplomirati.

S pridobljeno izobrazbo bi se najraje zaposlila kot profesorica matematike ali kemije na osnovni ali srednji çoli v bli§ini domaŸega kraja. Rada bi delala v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo omogoŸil nadaljnji razvoj in napredek.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96102y.htm