* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Doroteja Štunf

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Črešnjevec 9
Telefon: (062) 814 232

Pedagoška fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - kemija

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem kot profesor matematike ali kemije na srednji ali osnovni šoli.
Rodila sem se v Schliernu v Švici. Ko sem dopolnila tri leta, smo se s starši preselili na Črešnjevec v občini Slovenska Bistrica, in tam sem med leti 1979 - 1987 obiskovala osnovno šolo. Vsa leta sem bila odličnjakinja. Med šolanjem v osnovni šoli sem se redno udeleževala različnih tekmovanj: Vegova tekmovanja iz matematike (srebrno Vegovo priznanje); s klubom OZN sem dosegla prvo mesto na območnem tekmovanju; redno sem sodelovala na raznih športnih tekmovanjih (prvo mesto na regijskem šahovskem tekmovanju) in se vsa leta udeleževala tudi Vesele šole.

Po končani osemletki sem se vpisala na Srednjo naravoslovno šolo Miloša Zidanška v Mariboru, in jo uspešno končala s prav dobrim uspehom.

Zaradi nagnjenja k naravoslovnim predmetom, pridobljenega znanja in želje po delu z mladimi sem se po končani srednji šoli vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru, dvopredmetni program, smer matematika-kemija. Čeprav še nisem bila redno zaposlena, sem si med šolanjem pridobila že kar nekaj izkušenj pri opravljanju pedagoškega poklica bodisi v okviru obvezne pedagoške prakse (v tretjem letniku štirinajst dni na osnovni šoli, v četrtem štirinajst dni na srednji) in obveznih nastopov, bodisi z inštruiranjem v prostem času. Med študijem sem se spopolnjevala tudi z računalnikom v okolju Windows, začela pa sem obiskovati tudi tečaj nemškega jezika. V preostalem času z veseljem obiskujem pevske vaje, rada pa se tudi rekreativno ukvarjam s športom.

Dozdajšnje študijske obveznosti sem uspešno opravila s povprečno oceno 8. V prihodnjem študijskem letu 1996/97 želim opraviti druge izpite ter v čim krajšem času tudi uspešno diplomirati.

S pridobljeno izobrazbo bi se najraje zaposlila kot profesorica matematike ali kemije na osnovni ali srednji šoli v bližini domačega kraja. Rada bi delala v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo omogočil nadaljnji razvoj in napredek.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96102y.htm