* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Monja Polanc

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Fin`garjeva ulica 3
Telefon: (062) 812 373

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - kemija

Delati si `elim predvsem pri pou~evanju matematike na osnovni ali srednji {oli.
Rojena sem v Stuttgartu v Nem~iji in tam pre`ivela zgodnje otro{tvo. Nato sem se s star{i, leto dni pred vstopom v osnovno {olo, preselila v Slovensko Bistrico. V tem kraju sem obiskovala osnovno {olo Pohorskega odreda in vse razrede kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala tudi na razli~nih tekmovanjih, kot so matemati~no (Vegovo), kemijsko, fizikalno idr.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo {olo pedago{ke in kulturne usmeritve v Mariboru. Izbrala sem si naravoslovno-matemati~no smer. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem naredila dve raziskovalni nalogi iz kemije (Orbitalni modeli atomov z ve~ elektroni in Ekolo{ki problem reke Bistrice). Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom in se z dobro podlago z naravoslovnih podro~ij vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru. Izbrala sem smer matematika in kemija, ki me je najbolj pritegnila. [tudij mi ni povzro~al te`av, in to ka`e tudi povpre~je ocen, ki zna{a 8,5.

^eprav {e nisem bila redno zaposlena, imam kar nekaj delovnih izku{enj, pridobljenih z obvezno pedago{ko prakso ({tirinajst dni v tretjem letniku na osnovni {oli in {tirinajst dni v ~etrtem letniku srednje {ole), ter z in{truiranjem u~encev, dijakov in {tudentov. Del prostega ~asa sem namenila {portu in delu z ra~unalnikom. ^edalje bolj si spopolnjujem znanje nem{kega jezika, rada bi ga obvladala aktivno.

V letu, ki je pred mano, nameravam opraviti vse preostale izpite in uspe{no diplomirati. Po kon~anem {tudiju bi se rada zaposlila kot profesorica na eni izmed srednjih ali osnovnih {ol blizu doma~ega kraja. Zelo si `elim pou~evati ve~ji del matematiko, saj namenjam temu predmetu ve~ ~asa za strokovno spopolnjevanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96096y.htm