* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Monja Polanc

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Fin§garjeva ulica 3
Telefon: (062) 812 373

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - kemija

Delati si §elim predvsem pri pouŸevanju matematike na osnovni ali srednji çoli.
Rojena sem v Stuttgartu v NemŸiji in tam pre§ivela zgodnje otroçtvo. Nato sem se s starçi, leto dni pred vstopom v osnovno çolo, preselila v Slovensko Bistrico. V tem kraju sem obiskovala osnovno çolo Pohorskega odreda in vse razrede konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala tudi na razliŸnih tekmovanjih, kot so matematiŸno (Vegovo), kemijsko, fizikalno idr.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo çolo pedagoçke in kulturne usmeritve v Mariboru. Izbrala sem si naravoslovno-matematiŸno smer. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem naredila dve raziskovalni nalogi iz kemije (Orbitalni modeli atomov z veŸ elektroni in Ekoloçki problem reke Bistrice). Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom in se z dobro podlago z naravoslovnih podroŸij vpisala na Pedagoçko fakulteto v Mariboru. Izbrala sem smer matematika in kemija, ki me je najbolj pritegnila. ætudij mi ni povzroŸal te§av, in to ka§e tudi povpreŸje ocen, ki znaça 8,5.

¬eprav çe nisem bila redno zaposlena, imam kar nekaj delovnih izkuçenj, pridobljenih z obvezno pedagoçko prakso (çtirinajst dni v tretjem letniku na osnovni çoli in çtirinajst dni v Ÿetrtem letniku srednje çole), ter z inçtruiranjem uŸencev, dijakov in çtudentov. Del prostega Ÿasa sem namenila çportu in delu z raŸunalnikom. ¬edalje bolj si spopolnjujem znanje nemçkega jezika, rada bi ga obvladala aktivno.

V letu, ki je pred mano, nameravam opraviti vse preostale izpite in uspeçno diplomirati. Po konŸanem çtudiju bi se rada zaposlila kot profesorica na eni izmed srednjih ali osnovnih çol blizu domaŸega kraja. Zelo si §elim pouŸevati veŸji del matematiko, saj namenjam temu predmetu veŸ Ÿasa za strokovno spopolnjevanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96096y.htm