* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Monja Polanc

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Finžgarjeva ulica 3
Telefon: (062) 812 373

Pedagoška fakulteta v Mariboru, A - matematika, B - kemija

Delati si želim predvsem pri poučevanju matematike na osnovni ali srednji šoli.
Rojena sem v Stuttgartu v Nemčiji in tam preživela zgodnje otroštvo. Nato sem se s starši, leto dni pred vstopom v osnovno šolo, preselila v Slovensko Bistrico. V tem kraju sem obiskovala osnovno šolo Pohorskega odreda in vse razrede končala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala tudi na različnih tekmovanjih, kot so matematično (Vegovo), kemijsko, fizikalno idr.

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo šolo pedagoške in kulturne usmeritve v Mariboru. Izbrala sem si naravoslovno-matematično smer. Med srednješolskim izobraževanjem sem naredila dve raziskovalni nalogi iz kemije (Orbitalni modeli atomov z več elektroni in Ekološki problem reke Bistrice). Srednjo šolo sem končala z odličnim uspehom in se z dobro podlago z naravoslovnih področij vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru. Izbrala sem smer matematika in kemija, ki me je najbolj pritegnila. Študij mi ni povzročal težav, in to kaže tudi povprečje ocen, ki znaša 8,5.

Čeprav še nisem bila redno zaposlena, imam kar nekaj delovnih izkušenj, pridobljenih z obvezno pedagoško prakso (štirinajst dni v tretjem letniku na osnovni šoli in štirinajst dni v četrtem letniku srednje šole), ter z inštruiranjem učencev, dijakov in študentov. Del prostega časa sem namenila športu in delu z računalnikom. Čedalje bolj si spopolnjujem znanje nemškega jezika, rada bi ga obvladala aktivno.

V letu, ki je pred mano, nameravam opraviti vse preostale izpite in uspešno diplomirati. Po končanem študiju bi se rada zaposlila kot profesorica na eni izmed srednjih ali osnovnih šol blizu domačega kraja. Zelo si želim poučevati večji del matematiko, saj namenjam temu predmetu več časa za strokovno spopolnjevanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96096y.htm