* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Irena Kandri~

2270 ORMO@, Ptujska cesta 27
Telefon: (062) 701 108

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - sloven{~ina, B - sociologija

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju sociologije, literature, tudi povezave obeh podro~ij.
[olanje v Osnovni {oli Ormo` sem kon~ala kot odli~na u~enka leta 1988. Za uspe{no ustvarjalno delo sem prejela priznanje mladi ustvarjalec, ki ga podeljuje Zveza kulturnih organizacij Slovenije, prav tako pa tudi zlata priznanja vseslovenske verou~ne revije Mavrica; prejela sem tudi Vegovo priznanje.

Izobra`evanje sem nadaljevala na ptujski gimnaziji, na naravoslovno-matemati~ni smeri. Moj prvi tuji jezik je bila nem{~ina, drugi angle{~ina. [e naprej sem ustvarjala, moji literarni prispevki so bili objavljeni v Vitici, Korakih, velenjskem [pricu, tudi v 7D. S prijateljico sva na Radiu Ormo` leto dni oblikovali in vodili oddajo Glasbeni vrtiljak. Bila sem soustanoviteljica in ena izmed urednic Razokvirjene besede - glasila ptujskih gimnazijcev. V ~etrtem letniku sem interdisciplinarno preu~evala pojav kruha, tako je nastala raziskava En sam gri`ljaj. Le-ta je povezovala literaturo, etnologijo in sociologijo in bila v Ljubljani na Gibanju znanost mladini posebej pohvaljena.

Jeseni 1992 sem vpisala {tudij slovenskega jezika s knji`evnostjo in sociologije na Pedago{ki fakulteti v Mariboru. V tem obdobju sem v sklopu {tudijskih obveznosti napisala {tevilne seminarske naloge; ob teh sem si {irila znanje in se dodatno usmerjala v raziskovalno delo. Nadaljevala sem z literarnim ustvarjanjem, pesmi in kratko prozo pa objavljala v Mentorju, Locotiu, fakultetnem glasilu Info{ou. Sodelovala sem na literarnih ve~erih, skoraj vsako leto sem se udele`evala literarne delavnice v Piranu.

Pravkar se ukvarjam z diplomskim seminarjem na sociologiji, raziskujem ve~kulturnost v Prekmurju. Pri {tudiju slovenskega jezika in knji`evnosti bom za diplomsko nalogo predvidoma raziskovala osebnost publicista, kritika, esejista in pisatelja Ruda Jur~eca. Ves ~as {tudija tudi ob~asno pi{em za Ve~er; predvsem ~lanke o kulturi in reporta`e.

V prihodnosti si `elim delovati na podro~ju sociologije, in literature, v na~rtu pa imam tudi podiplomski {tudij iz sociologije. Zanimajo me {e {tevilna podro~ja, na katerih bi lahko izrabila `e pridobljeno znanje in si pridobila {e novo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96095y.htm