* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Irena KandriŸ

2270 ORMO¦, Ptujska cesta 27
Telefon: (062) 701 108

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - slovençŸina, B - sociologija

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju sociologije, literature, tudi povezave obeh podroŸij.
æolanje v Osnovni çoli Ormo§ sem konŸala kot odliŸna uŸenka leta 1988. Za uspeçno ustvarjalno delo sem prejela priznanje mladi ustvarjalec, ki ga podeljuje Zveza kulturnih organizacij Slovenije, prav tako pa tudi zlata priznanja vseslovenske verouŸne revije Mavrica; prejela sem tudi Vegovo priznanje.

Izobra§evanje sem nadaljevala na ptujski gimnaziji, na naravoslovno-matematiŸni smeri. Moj prvi tuji jezik je bila nemçŸina, drugi angleçŸina. æe naprej sem ustvarjala, moji literarni prispevki so bili objavljeni v Vitici, Korakih, velenjskem æpricu, tudi v 7D. S prijateljico sva na Radiu Ormo§ leto dni oblikovali in vodili oddajo Glasbeni vrtiljak. Bila sem soustanoviteljica in ena izmed urednic Razokvirjene besede - glasila ptujskih gimnazijcev. V Ÿetrtem letniku sem interdisciplinarno preuŸevala pojav kruha, tako je nastala raziskava En sam gri§ljaj. Le-ta je povezovala literaturo, etnologijo in sociologijo in bila v Ljubljani na Gibanju znanost mladini posebej pohvaljena.

Jeseni 1992 sem vpisala çtudij slovenskega jezika s knji§evnostjo in sociologije na Pedagoçki fakulteti v Mariboru. V tem obdobju sem v sklopu çtudijskih obveznosti napisala çtevilne seminarske naloge; ob teh sem si çirila znanje in se dodatno usmerjala v raziskovalno delo. Nadaljevala sem z literarnim ustvarjanjem, pesmi in kratko prozo pa objavljala v Mentorju, Locotiu, fakultetnem glasilu Infoçou. Sodelovala sem na literarnih veŸerih, skoraj vsako leto sem se udele§evala literarne delavnice v Piranu.

Pravkar se ukvarjam z diplomskim seminarjem na sociologiji, raziskujem veŸkulturnost v Prekmurju. Pri çtudiju slovenskega jezika in knji§evnosti bom za diplomsko nalogo predvidoma raziskovala osebnost publicista, kritika, esejista in pisatelja Ruda JurŸeca. Ves Ÿas çtudija tudi obŸasno piçem za VeŸer; predvsem Ÿlanke o kulturi in reporta§e.

V prihodnosti si §elim delovati na podroŸju sociologije, in literature, v naŸrtu pa imam tudi podiplomski çtudij iz sociologije. Zanimajo me çe çtevilna podroŸja, na katerih bi lahko izrabila §e pridobljeno znanje in si pridobila çe novo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96095y.htm