* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Biserka Petkovi}

2000 MARIBOR, Turnerjeva ulica 27
Telefon: (062) 25 398

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, glasbena pedagogika

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem v glasbeni {oli - pou~evanje solfed`a in klavirja.
Osnovno {olo sem kon~ala v Mariboru s prav dobrim uspehom. Ves ~as osnovno{olskega {olanja sem bila dejavna tudi na glasbenem podro~ju. Tako sem najprej za~ela hoditi v ni`jo baletno {olo, in tam poleg baleta obiskovala tudi nauk o glasbi in pouk blokflavte.

Kmalu za vpisom v baletno {olo sem se za~ela u~iti tudi harmonike pri KUD-u Krilato kolo.

V {estem razredu osnovne {ole sem se poleg prej navedenih predmetov za~ela u~iti {e klavirja. V prvi polovici {olskega leta sem pouk klavirja obiskovala zasebno, zatem pa sem opravila sprejemni izpit in do kon~ane osnovne {ole tako opravila {e ni`jo glasbeno iz klavirja.

V osnovni {oli sem se odlo~ila, da bom {tudirala glasbo, zato sem se vpisala na Srednjo glasbeno in baletno {olo v Mariboru, teoretska smer, in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. @e v osnovni {oli in tudi v srednji sem se u~ila angle{kega jezika. Poleg angle{~ine sem imela v srednji {oli tudi pouk iz italijan{~ine, v drugem letniku pa sem za~ela obiskovati pouk solopetja.

Po kon~ani Srednji glasbeni in baletni {oli, teoretska smer, sem se vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru, smer glasbena pedagogika. Poleg tega sem se u~ila {e solopetja, saj sem `elela kon~ati srednjo {olo iz tega predmeta. Tako sem v za~etku junija 1995 opravila diplomski nastop iz solopetja s prav dobrim uspehom. Odlo~ila sem se, da bom {tudij solopetja nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V {tudijskem letu 1995/96 sem se vpisala v ~etrti letnik glasbene pedagogike na Pedago{ki fakulteti v Mariboru in v prvi letnik Oddelka za petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Tam se u~im tudi nem{kega jezika.

Poleg rednega {tudija sem obiskovala razne seminarje iz glasbene pedagogike (npr. v Roga{ki Slatini) in seminarje iz solopetja (v Ljubljani), so~asno pa zmeraj prepevala v kak{nem zboru; najprej v zboru Promusica, zadnji dve leti pa v @enskem pevskem zboru Rotov`.

^eprav doslej {e nisem bila redno zaposlena, sem si nabrala nekaj delovnih izku{enj. Tako sem pou~evala klavir, pela v opernem zboru z Mariborsko filharmonijo in pou~evala solfeggio v ni`ji glasbeni {oli.

V prihodnosti bom {e nadaljevala {tudij petja v Ljubljani ter se spopolnjevala v znanju tujih jezikov, zato bi po diplomi na Pedago{ki fakulteti v Mariboru najraje pou~evala na glasbeni {oli v glavnem mestu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96092y.htm