* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Marta Munda

2258 SVETI TOMA@, Sejanci 13

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemijska tehnologija

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996. Delati si `elim predvsem v zdravstvu, {olstvu.
Osnovno {olo sem obiskovala v Toma`u pri Ormo`u in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih, najraje na tekmovanjih iz matematike, udele`ila sem se tudi matemati~nega republi{kega tekmovanja. Zelo veliko sem se ukvarjala s {portnimi dejavnostmi, te so bile moj konji~ek. [olanje sem nadaljevala na gimnaziji na Ptuju, na tedanji naravoslovno-matemati~ni smeri. Kot dijakinja sem bila dokaj uspe{na in gimnazijo kon~ala s prav dobrim uspehom. Zaradi velike oddaljenosti od {ole, veliko ~asa sem izgubila z vo`njo, se je moja ob{olska dejavnost zelo zmanj{ala. Sodelovala sem le pri kro`kih in in{truirala matematiko.

Ker sta se mi med {olanjem najbolj priljubili matematika in kemija, sem se odlo~ila nadaljevati {tudij na naravoslovni smeri. Vpisala sem se na tedanjo tehni{ko fakulteto, smer kemijska tehnologija. Zdaj sem absolventka in v laboratoriju profesorja Kneza delam diplomsko nalogo o superkriti~nih fluidih.

Najprej sem kon~ala prvo stopnjo, ker pa sem imela premalo znanja iz nekaterih predmetov, sem se odlo~ila nadaljevati {tudij na drugi stopnji kemijske tehnologije.

Med {tudijem sem si spopolnjevala znanje tujih jezikov, sodelovala v {portnih dejavnostih in se ukvarjala z in{truiranjem. V {tudijskih letih sem se priu~ila tudi dela z ra~unalnikom v okolju Windows in dobro spoznala program Fortran. ^eprav doslej {e nisem bila v rednem delovnem razmerju, imam `e nekaj delovnih izku{enj. @e od osnovne {ole sem namenila precej ~asa delu v razli~nih podjetjih, tudi del obvezne prakse sem opravila v Tovarni sladkorja v Ormo`u.

Po diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, podjetju, kjer bi se lahko nemoteno posvetila karieri in kar najbolj pripomogla k uspehu kolektiva.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96089y.htm