* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Marta Munda

2258 SVETI TOMAŽ, Sejanci 13

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemijska tehnologija

Študij bom predvidoma končala oktobra 1996. Delati si želim predvsem v zdravstvu, šolstvu.
Osnovno šolo sem obiskovala v Tomažu pri Ormožu in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na različnih tekmovanjih, najraje na tekmovanjih iz matematike, udeležila sem se tudi matematičnega republiškega tekmovanja. Zelo veliko sem se ukvarjala s športnimi dejavnostmi, te so bile moj konjiček. Šolanje sem nadaljevala na gimnaziji na Ptuju, na tedanji naravoslovno-matematični smeri. Kot dijakinja sem bila dokaj uspešna in gimnazijo končala s prav dobrim uspehom. Zaradi velike oddaljenosti od šole, veliko časa sem izgubila z vožnjo, se je moja obšolska dejavnost zelo zmanjšala. Sodelovala sem le pri krožkih in inštruirala matematiko.

Ker sta se mi med šolanjem najbolj priljubili matematika in kemija, sem se odločila nadaljevati študij na naravoslovni smeri. Vpisala sem se na tedanjo tehniško fakulteto, smer kemijska tehnologija. Zdaj sem absolventka in v laboratoriju profesorja Kneza delam diplomsko nalogo o superkritičnih fluidih.

Najprej sem končala prvo stopnjo, ker pa sem imela premalo znanja iz nekaterih predmetov, sem se odločila nadaljevati študij na drugi stopnji kemijske tehnologije.

Med študijem sem si spopolnjevala znanje tujih jezikov, sodelovala v športnih dejavnostih in se ukvarjala z inštruiranjem. V študijskih letih sem se priučila tudi dela z računalnikom v okolju Windows in dobro spoznala program Fortran. Čeprav doslej še nisem bila v rednem delovnem razmerju, imam že nekaj delovnih izkušenj. Že od osnovne šole sem namenila precej časa delu v različnih podjetjih, tudi del obvezne prakse sem opravila v Tovarni sladkorja v Ormožu.

Po diplomi se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, podjetju, kjer bi se lahko nemoteno posvetila karieri in kar najbolj pripomogla k uspehu kolektiva.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96089y.htm