* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Lucija Ogner

2312 OREHOVA VAS, Opekarni{ka 3, Radizel
Telefon: (062) 606 030

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

Delati si `elim predvsem na podro~ju zunanje trgovine, kot zastopnica doma~ega podjetja v tujini, pri sklepanju poslov s tujino, v izvozno-uvoznih poslih, v tr`nih raziskavah, navezovanju stikov.
Rodila sem se v Mariboru in tukaj sem tudi obiskovala Osnovno {olo Angela Besednjaka. Brez te`av in posebnega truda sem jo vsako leto kon~ala z odli~nim uspehom. Redno sem obiskovala tudi dodatni pouk razli~nih predmetov in se udele`evala tekmovanj.

@e zelo zgodaj sem se za~ela zanimati za mednarodno trgovino, najbolj pa sem si `elela postati trgovska potnica. Zato sem se po kon~ani osnovni {oli vpisala na srednjo ekonomsko {olo, in jo prav tako izdelala z odli~nim uspehom. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem naredila dve raziskovalni nalogi z naslovoma: Morala mladih ter Religija in srednje{olci. Z drugo nalogo sem se uvrstila med pet najbolj{ih na republi{ki ravni.

V {olskem letu 1992/93 sem se vpisala na ekonomsko-poslovno fakulteto in uspe{no opravila sprejemni izpit. Ker sem v prvem in drugem letniku uspe{no opravila vse izpite z dovolj visoko oceno, sem se vpisala na sedmo stopnjo te fakultete, na smer mednarodna menjava. V poklicu bom potrebovala znanje tujih jezikov, zato namenjam tem kat najve~ ~asa. Za znanje nem{~ine in angle{~ine sta poskrbeli srednja {ola in fakulteta, dodatno pa sem obiskovala {e te~aj italijanskega jezika. Po kon~ani fakulteti se nameravam {e naprej u~iti tujih jezikov.

Moje `elje in cilji so visoki, saj bi rada opravila vsaj {e magisterij. Ne znam si namre~ zami{ljati poklica, ki mi ne bi omogo~al dela z ljudmi doma in po svetu, poslovnih potovanj in sklepanja poslov, saj monotono in neinovativno delo v pisarni nikakor ne ustreza moji osebnosti.

Po srednji {oli, ko sem za~ela prejemati tudi {tipendijo, ni minilo leto, da ne bi odpotovala v katero od tujih de`el, novim spoznanjem naproti. To nameravam po~eti tudi v prihodnje, saj mi bo gotovo koristilo pri poklicu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96087y.htm