* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Lucija Ogner

2312 OREHOVA VAS, Opekarniçka 3, Radizel
Telefon: (062) 606 030

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

Delati si §elim predvsem na podroŸju zunanje trgovine, kot zastopnica domaŸega podjetja v tujini, pri sklepanju poslov s tujino, v izvozno-uvoznih poslih, v tr§nih raziskavah, navezovanju stikov.
Rodila sem se v Mariboru in tukaj sem tudi obiskovala Osnovno çolo Angela Besednjaka. Brez te§av in posebnega truda sem jo vsako leto konŸala z odliŸnim uspehom. Redno sem obiskovala tudi dodatni pouk razliŸnih predmetov in se udele§evala tekmovanj.

¦e zelo zgodaj sem se zaŸela zanimati za mednarodno trgovino, najbolj pa sem si §elela postati trgovska potnica. Zato sem se po konŸani osnovni çoli vpisala na srednjo ekonomsko çolo, in jo prav tako izdelala z odliŸnim uspehom. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem naredila dve raziskovalni nalogi z naslovoma: Morala mladih ter Religija in srednjeçolci. Z drugo nalogo sem se uvrstila med pet najboljçih na republiçki ravni.

V çolskem letu 1992/93 sem se vpisala na ekonomsko-poslovno fakulteto in uspeçno opravila sprejemni izpit. Ker sem v prvem in drugem letniku uspeçno opravila vse izpite z dovolj visoko oceno, sem se vpisala na sedmo stopnjo te fakultete, na smer mednarodna menjava. V poklicu bom potrebovala znanje tujih jezikov, zato namenjam tem kat najveŸ Ÿasa. Za znanje nemçŸine in angleçŸine sta poskrbeli srednja çola in fakulteta, dodatno pa sem obiskovala çe teŸaj italijanskega jezika. Po konŸani fakulteti se nameravam çe naprej uŸiti tujih jezikov.

Moje §elje in cilji so visoki, saj bi rada opravila vsaj çe magisterij. Ne znam si namreŸ zamiçljati poklica, ki mi ne bi omogoŸal dela z ljudmi doma in po svetu, poslovnih potovanj in sklepanja poslov, saj monotono in neinovativno delo v pisarni nikakor ne ustreza moji osebnosti.

Po srednji çoli, ko sem zaŸela prejemati tudi çtipendijo, ni minilo leto, da ne bi odpotovala v katero od tujih de§el, novim spoznanjem naproti. To nameravam poŸeti tudi v prihodnje, saj mi bo gotovo koristilo pri poklicu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96087y.htm