* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Lucija Ogner

2312 OREHOVA VAS, Opekarniška 3, Radizel
Telefon: (062) 606 030

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

Delati si želim predvsem na področju zunanje trgovine, kot zastopnica domačega podjetja v tujini, pri sklepanju poslov s tujino, v izvozno-uvoznih poslih, v tržnih raziskavah, navezovanju stikov.
Rodila sem se v Mariboru in tukaj sem tudi obiskovala Osnovno šolo Angela Besednjaka. Brez težav in posebnega truda sem jo vsako leto končala z odličnim uspehom. Redno sem obiskovala tudi dodatni pouk različnih predmetov in se udeleževala tekmovanj.

Že zelo zgodaj sem se začela zanimati za mednarodno trgovino, najbolj pa sem si želela postati trgovska potnica. Zato sem se po končani osnovni šoli vpisala na srednjo ekonomsko šolo, in jo prav tako izdelala z odličnim uspehom. Med srednješolskim izobraževanjem sem naredila dve raziskovalni nalogi z naslovoma: Morala mladih ter Religija in srednješolci. Z drugo nalogo sem se uvrstila med pet najboljših na republiški ravni.

V šolskem letu 1992/93 sem se vpisala na ekonomsko-poslovno fakulteto in uspešno opravila sprejemni izpit. Ker sem v prvem in drugem letniku uspešno opravila vse izpite z dovolj visoko oceno, sem se vpisala na sedmo stopnjo te fakultete, na smer mednarodna menjava. V poklicu bom potrebovala znanje tujih jezikov, zato namenjam tem kat največ časa. Za znanje nemščine in angleščine sta poskrbeli srednja šola in fakulteta, dodatno pa sem obiskovala še tečaj italijanskega jezika. Po končani fakulteti se nameravam še naprej učiti tujih jezikov.

Moje želje in cilji so visoki, saj bi rada opravila vsaj še magisterij. Ne znam si namreč zamišljati poklica, ki mi ne bi omogočal dela z ljudmi doma in po svetu, poslovnih potovanj in sklepanja poslov, saj monotono in neinovativno delo v pisarni nikakor ne ustreza moji osebnosti.

Po srednji šoli, ko sem začela prejemati tudi štipendijo, ni minilo leto, da ne bi odpotovala v katero od tujih dežel, novim spoznanjem naproti. To nameravam početi tudi v prihodnje, saj mi bo gotovo koristilo pri poklicu.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96087y.htm