* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nata{a Potr~

2211 PESNICA PRI MARIBORU, Gradi{ka 520
Telefon: (062) 656 500

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, splo{na ekonomija

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem v ban~ni{tvu, zavarovalni{tvu, na borzi.
Tako kot vse razrede sem tudi osmi razred Osnovne {ole Krenovih v Zgornji Kungoti kon~ala z odli~nim uspehom. Sodelovala sem tudi na razli~nih tekmovanjih, na matemati~nem sem osvojila srebrno Vegovo priznanje. Po osnovni {oli sem se vpisala na Prvo gimnazijo Maribor. Vse {tiri letnike gimnazije sem kon~ala z odli~nim uspehom. Pod vodstvom prof. Pastarjeve sva s so{olko uspe{no opravili tudi dve raziskovalni nalogi o kulturnem in politi~nem `ivljenju v Mariboru med svetovnima vojnama pri predmetu zgodovina - ta je bila poleg angle{~ine in matematike tudi moj najljub{i predmet.

Vendar {ola ni bila moja edina obveznost. Med osnovno {olo sem kon~ala ni`jo glasbeno {olo, v sedmem razredu sem se za~ela ukvarjati s {portim plesom, v srednji {oli sem se preskusila tudi kot novinarka na Radiu Maribor v oddaji Mladi mladim. [portni ples (standardni in latinskoameri{ki plesi), s tem se ukvarjam {e zdaj, je postal del mojih resnih obveznosti, saj potekajo treningi vsak dan po dve do tri ure, ob koncu tedna pa se vrstijo turnirji doma in tudi v tujini. Resno delo na {portem podro~ju mi je prineslo tudi naslov ve~kratne dr`avne viceprvakinje, ~lanice dr`avne reprezentance Slovenije, s partnerjem sva dosegla tudi nekaj dobrih izidov v tujini, zastopala sva Slovenijo na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Moja {portna kariera se po~asi kon~uje. Odlo~ila sem se, da bom znanje, pridobljeno v teh letih, prenesla na mlaj{e pare. Tako se redno udele`ujem vseh seminarjev, ki jih prireja Plesna zveza Slovenije, uspe{no pa sem tudi opravila izpit za plesno vaditeljico. Tako `e zdaj redno pou~ujem v plesni {oli Pingi.

Po kon~ani gimnaziji in uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na {tudij angle{kega jezika (kot predmet A), na Filozofski fakulteti, in {tudij politologije (kot predmet B), na Fakulteti za dru`bene vede v Ljubljani. Ker pa so treningi potekali v Mariboru, sem se po prvem semestru prepisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Tega koraka ne ob`alujem, saj mi je postal {tudij ekonomije zelo zanimiv, {e posebno v tretjem letniku, ko sem se vpisala na smer splo{na ekonomija. Posebno me zanima samostojno raziskovalno delo in ena izmed mojih seminarskih nalog (Central Bank Behaviour in Parlamentary Democracies) je bila zelo dobro ocenjena pri nem{kem profesorju dr. Jörgu Thiemeju na nem{ki univerzi v Düsseldorfu. Moje {tudijsko delo je bilo povezano tudi z delom z ra~unalnikom, predvsem na programih Windows, Excel, Expert Choice.

Kljub {tudiju in {portu sem med po~itnicami delala tudi v razli~nih podjetjih, med drugimi tudi v Mariborski livarni in podjetju Prehrana, in{truirala sem tudi angle{~ino in matematiko.

Zdaj kon~ujem ~etrti letnik fakultete in ~aka me {e diploma, vendar `e zdaj razmi{ljam o nadaljevanju {tudija, ki bi lahko potekalo ob delu, in o spopolnjevanju tujih jezikov.

Svoje prihodnje delo si zami{ljam v dobrem, zdravem in ambicioznem podjetju. Ker se sedaj tako v {portu kot pri pou~evanju sre~ujem z razli~nimi ljudmi, bi me tak{ni stiki veselili tudi v prihodnje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96084y.htm