* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nataça PotrŸ

2211 PESNICA PRI MARIBORU, Gradiçka 520
Telefon: (062) 656 500

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, sploçna ekonomija

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu, zavarovalniçtvu, na borzi.
Tako kot vse razrede sem tudi osmi razred Osnovne çole Krenovih v Zgornji Kungoti konŸala z odliŸnim uspehom. Sodelovala sem tudi na razliŸnih tekmovanjih, na matematiŸnem sem osvojila srebrno Vegovo priznanje. Po osnovni çoli sem se vpisala na Prvo gimnazijo Maribor. Vse çtiri letnike gimnazije sem konŸala z odliŸnim uspehom. Pod vodstvom prof. Pastarjeve sva s soçolko uspeçno opravili tudi dve raziskovalni nalogi o kulturnem in politiŸnem §ivljenju v Mariboru med svetovnima vojnama pri predmetu zgodovina - ta je bila poleg angleçŸine in matematike tudi moj najljubçi predmet.

Vendar çola ni bila moja edina obveznost. Med osnovno çolo sem konŸala ni§jo glasbeno çolo, v sedmem razredu sem se zaŸela ukvarjati s çportim plesom, v srednji çoli sem se preskusila tudi kot novinarka na Radiu Maribor v oddaji Mladi mladim. æportni ples (standardni in latinskoameriçki plesi), s tem se ukvarjam çe zdaj, je postal del mojih resnih obveznosti, saj potekajo treningi vsak dan po dve do tri ure, ob koncu tedna pa se vrstijo turnirji doma in tudi v tujini. Resno delo na çportem podroŸju mi je prineslo tudi naslov veŸkratne dr§avne viceprvakinje, Ÿlanice dr§avne reprezentance Slovenije, s partnerjem sva dosegla tudi nekaj dobrih izidov v tujini, zastopala sva Slovenijo na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Moja çportna kariera se poŸasi konŸuje. OdloŸila sem se, da bom znanje, pridobljeno v teh letih, prenesla na mlajçe pare. Tako se redno udele§ujem vseh seminarjev, ki jih prireja Plesna zveza Slovenije, uspeçno pa sem tudi opravila izpit za plesno vaditeljico. Tako §e zdaj redno pouŸujem v plesni çoli Pingi.

Po konŸani gimnaziji in uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na çtudij angleçkega jezika (kot predmet A), na Filozofski fakulteti, in çtudij politologije (kot predmet B), na Fakulteti za dru§bene vede v Ljubljani. Ker pa so treningi potekali v Mariboru, sem se po prvem semestru prepisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Tega koraka ne ob§alujem, saj mi je postal çtudij ekonomije zelo zanimiv, çe posebno v tretjem letniku, ko sem se vpisala na smer sploçna ekonomija. Posebno me zanima samostojno raziskovalno delo in ena izmed mojih seminarskih nalog (Central Bank Behaviour in Parlamentary Democracies) je bila zelo dobro ocenjena pri nemçkem profesorju dr. Jörgu Thiemeju na nemçki univerzi v Düsseldorfu. Moje çtudijsko delo je bilo povezano tudi z delom z raŸunalnikom, predvsem na programih Windows, Excel, Expert Choice.

Kljub çtudiju in çportu sem med poŸitnicami delala tudi v razliŸnih podjetjih, med drugimi tudi v Mariborski livarni in podjetju Prehrana, inçtruirala sem tudi angleçŸino in matematiko.

Zdaj konŸujem Ÿetrti letnik fakultete in Ÿaka me çe diploma, vendar §e zdaj razmiçljam o nadaljevanju çtudija, ki bi lahko potekalo ob delu, in o spopolnjevanju tujih jezikov.

Svoje prihodnje delo si zamiçljam v dobrem, zdravem in ambicioznem podjetju. Ker se sedaj tako v çportu kot pri pouŸevanju sreŸujem z razliŸnimi ljudmi, bi me takçni stiki veselili tudi v prihodnje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96084y.htm