* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Nataša Potrč

2211 PESNICA PRI MARIBORU, Gradiška 520
Telefon: (062) 656 500

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, splošna ekonomija

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem v bančništvu, zavarovalništvu, na borzi.
Tako kot vse razrede sem tudi osmi razred Osnovne šole Krenovih v Zgornji Kungoti končala z odličnim uspehom. Sodelovala sem tudi na različnih tekmovanjih, na matematičnem sem osvojila srebrno Vegovo priznanje. Po osnovni šoli sem se vpisala na Prvo gimnazijo Maribor. Vse štiri letnike gimnazije sem končala z odličnim uspehom. Pod vodstvom prof. Pastarjeve sva s sošolko uspešno opravili tudi dve raziskovalni nalogi o kulturnem in političnem življenju v Mariboru med svetovnima vojnama pri predmetu zgodovina - ta je bila poleg angleščine in matematike tudi moj najljubši predmet.

Vendar šola ni bila moja edina obveznost. Med osnovno šolo sem končala nižjo glasbeno šolo, v sedmem razredu sem se začela ukvarjati s športim plesom, v srednji šoli sem se preskusila tudi kot novinarka na Radiu Maribor v oddaji Mladi mladim. Športni ples (standardni in latinskoameriški plesi), s tem se ukvarjam še zdaj, je postal del mojih resnih obveznosti, saj potekajo treningi vsak dan po dve do tri ure, ob koncu tedna pa se vrstijo turnirji doma in tudi v tujini. Resno delo na športem področju mi je prineslo tudi naslov večkratne državne viceprvakinje, članice državne reprezentance Slovenije, s partnerjem sva dosegla tudi nekaj dobrih izidov v tujini, zastopala sva Slovenijo na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Moja športna kariera se počasi končuje. Odločila sem se, da bom znanje, pridobljeno v teh letih, prenesla na mlajše pare. Tako se redno udeležujem vseh seminarjev, ki jih prireja Plesna zveza Slovenije, uspešno pa sem tudi opravila izpit za plesno vaditeljico. Tako že zdaj redno poučujem v plesni šoli Pingi.

Po končani gimnaziji in uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na študij angleškega jezika (kot predmet A), na Filozofski fakulteti, in študij politologije (kot predmet B), na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Ker pa so treningi potekali v Mariboru, sem se po prvem semestru prepisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Tega koraka ne obžalujem, saj mi je postal študij ekonomije zelo zanimiv, še posebno v tretjem letniku, ko sem se vpisala na smer splošna ekonomija. Posebno me zanima samostojno raziskovalno delo in ena izmed mojih seminarskih nalog (Central Bank Behaviour in Parlamentary Democracies) je bila zelo dobro ocenjena pri nemškem profesorju dr. Jörgu Thiemeju na nemški univerzi v Düsseldorfu. Moje študijsko delo je bilo povezano tudi z delom z računalnikom, predvsem na programih Windows, Excel, Expert Choice.

Kljub študiju in športu sem med počitnicami delala tudi v različnih podjetjih, med drugimi tudi v Mariborski livarni in podjetju Prehrana, inštruirala sem tudi angleščino in matematiko.

Zdaj končujem četrti letnik fakultete in čaka me še diploma, vendar že zdaj razmišljam o nadaljevanju študija, ki bi lahko potekalo ob delu, in o spopolnjevanju tujih jezikov.

Svoje prihodnje delo si zamišljam v dobrem, zdravem in ambicioznem podjetju. Ker se sedaj tako v športu kot pri poučevanju srečujem z različnimi ljudmi, bi me takšni stiki veselili tudi v prihodnje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96084y.htm