* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Peter Dolenc

2331 PRAGERSKO, Trubarjeva 24
Telefon: (062) 837 520

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, elektrotehnika-avtomatika

Študij bom predvidoma končal oktobra 1997. Delati si želim predvsem v raziskovalnih timih v povezavi z elektroniko, avtomatizacijo ali robotiko.
Prve štiri razrede osnovne šole sem obiskoval na Pragerskem, nadaljnje štiri pa sem končal na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Mariboru. Vsa osnovnošolska leta sem imel odličen uspeh. V tem času sem se udeleževal raznih tekmovanj - iz matematike za Vegovo priznanje in tekmovanj iz nemškega jezika, s prometnim krožkom pa smo osvojili kolo na prometnotehničnem tekmovanju. Izobraževanje sem nadaljeval na Srednji elektro-računalniški šoli v Mariboru. Izbral sem smer elektrotehnika - elektronika, saj me je to področje tehnike zelo zanimalo. Na srednji šoli sem se udeležil tekmovanja iz fizike, vsa štiri leta pa sem sodeloval na srečanjih Mladi raziskovalci za napredek Maribora. Vse naloge so bile iz elektronike, dve pa sem izpeljal tudi praktično: eno z naslovom "Ultrazvočni merilnik razdalje" s pomočjo in v prostorih Elektrokovine v Mariboru, drugo pa sem opravil samostojno. Na to drugo sem še posebno ponosen, saj sem se z njo predstavil tudi na sejmu računalništva in informatike INFOS 9 in na srečanju mladih tehnikov v Novi Gorici. Njen naslov je SAP 1 - mikroprocesorski učni pripomoček, v zameno za nagrado pa sem jo izročil kot učilo šoli. Srednjo šolo sem končal z odliko in se vpisal na Tehniško fakulteto v Mariboru, zdaj obiskujem četrti letnik. Vsa leta šolanja sem bil slušatelj nemškega jezika, ki ga dokaj dobro obvladam, v znanju angleškega jezika pa se želim še spopolniti.

Kot sem že omenil me zanima tehnika, še posebno elektronika. To je moj "vodilni konjiček", vanj sem vložil veliko časa in kar nekaj denarja. V prostem času se ukvarjam tudi z letalskim modelarstvom, in tudi to zahteva veliko denarja. Izdatke ublažim tako, da modele konstruiram in gradim sam, njihovo spuščanju v naravi pa mi pomeni veliko sprostitev. V iskanju novega sem se kar nekajkrat odločil za počitniško prakso. Delal sem v proizvodnji (Impol, Slovenska Bistrica) in tudi v razvojnem oddelku (Elektrokovina, Maribor). Veliko izkušenj sem si nabral še na servisu elektronskih naprav Gorenje in pri TV servis Auer v Mariboru. V šolskih in obšolskih dejavnostih sem se seznanjal z računalnikom in uporabljal veliko programskih paketov iz tehnike. Na podlagi tega sem si ustvaril poglede na svojo poklicno prihodnost. Rad bi, da bi bila ta razgibana - po možnosti skupinsko raziskovalno delo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96081y.htm