* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Romana Virc

4000 KRANJ, Vre~kova ulica 3
Telefon: (064) 327 508

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna metematika

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem v povezovanju matematike z dru`boslovjem.
Osnovno {olo sem kon~ala v Kranju z odli~nim uspehom. Udele`ila sem se tekmovanj iz matematike, kemije, fizike, sloven{~ine. [olanje sem nadaljevala na Gimnaziji Kranj, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik. Znanje iz kemije in matematike sem preskusila tudi na tekmovanjih. Po opravljenem zaklju~nem izpitu sem se vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, VTO Matematika in mehanika, smer uporabna matematika, in zdaj sem absolventka.

V srednji {oli sem se u~ila angle{~ino in nem{~ino, kasneje sem znanje teh jezikov poglobila in se za~ela u~iti italijan{~ino. Znanje teh jezikov nameravam {e izbolj{ati. Zanimajo me tudi psihologija, sociologija, kemija, ekonomija...

Na fakulteti smo imeli dovolj ra~unalni{tva, tako da mi programiranje ni tuje. Najve~ smo programirali v turbo pascalu, mathematici in prologu.

Imam nekaj delovnih izku{enj. Za Tehni{ki in{titut sem programirala v accessu, bila sem demonstratorka pri vajah iz matematike na Fakulteti za organizacijske vede Kranj, opravila sem tudi nekaj prakse in poletnih zaposlitev, in tako spoznala razli~na dela in kolektive.

Izmed ved me najbolj veseli matematika, zato bi se `elela ukvarjati z matemati~nim re{evanjem problemov, morda tudi s programiranjem, delo pa naj bi bilo povezano z dru`boslovjem ali ekonomijo.

@elela bi delati v prijetnem kolektivu, kjer bi lahko nadaljevala {tudij (ne nujno matematike), s prilagodljivim delovnim ~asom, raznovrstnim delom in zmeraj novimi izzivi.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96079y.htm