* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Romana Virc

4000 KRANJ, VreŸkova ulica 3
Telefon: (064) 327 508

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna metematika

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem v povezovanju matematike z dru§boslovjem.
Osnovno çolo sem konŸala v Kranju z odliŸnim uspehom. Udele§ila sem se tekmovanj iz matematike, kemije, fizike, slovençŸine. æolanje sem nadaljevala na Gimnaziji Kranj, smer naravoslovno-matematiŸni tehnik. Znanje iz kemije in matematike sem preskusila tudi na tekmovanjih. Po opravljenem zakljuŸnem izpitu sem se vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, VTO Matematika in mehanika, smer uporabna matematika, in zdaj sem absolventka.

V srednji çoli sem se uŸila angleçŸino in nemçŸino, kasneje sem znanje teh jezikov poglobila in se zaŸela uŸiti italijançŸino. Znanje teh jezikov nameravam çe izboljçati. Zanimajo me tudi psihologija, sociologija, kemija, ekonomija...

Na fakulteti smo imeli dovolj raŸunalniçtva, tako da mi programiranje ni tuje. NajveŸ smo programirali v turbo pascalu, mathematici in prologu.

Imam nekaj delovnih izkuçenj. Za Tehniçki inçtitut sem programirala v accessu, bila sem demonstratorka pri vajah iz matematike na Fakulteti za organizacijske vede Kranj, opravila sem tudi nekaj prakse in poletnih zaposlitev, in tako spoznala razliŸna dela in kolektive.

Izmed ved me najbolj veseli matematika, zato bi se §elela ukvarjati z matematiŸnim reçevanjem problemov, morda tudi s programiranjem, delo pa naj bi bilo povezano z dru§boslovjem ali ekonomijo.

¦elela bi delati v prijetnem kolektivu, kjer bi lahko nadaljevala çtudij (ne nujno matematike), s prilagodljivim delovnim Ÿasom, raznovrstnim delom in zmeraj novimi izzivi.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96079y.htm