* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nina Resman

4000 KRANJ, Zasavska 18
Telefon: (064) 332 521

Pravna fakulteta v Ljubljani, mednarodnopravna smer

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju mednarodnega prava in zunanje trgovine.
Osnovno {olo sem obiskovala v Kranju in jo kon~ala z odli~nim u~nim uspehom. [olanje sem nadaljevala na Gimnaziji Kranj, na tedanji pedago{ko-dru`boslovni usmeritvi, in vsa {tiri leta kon~ala z odliko. To mi je omogo~ilo vpis na Pravno fakulteto v Ljubljani; tam sem se, po triletnem {tudiju, zadnje leto odlo~ila za {tudij na mednarodnopravni smeri, ki me je najbolj pritegnila. To {olsko leto sem absolventka.

V okviru predmeta mednarodni ekonomski odnosi sem bila na strokovni ekskurziji v ZDA in se tako pobli`e seznanila z nekaterimi mednarodnimi institucijami in delom v njih ter delno tudi z ameri{kim pravnim sistemom.

Med {tudijem sem se spopolnjevala tudi v znanju tujih jezikov, tako da govorim ~e{ko, angle{ko in nem{ko, v bli`nji prihodnosti pa bi rada temu dodala {e kak{en romanski jezik.

Po opravljenem pripravni{tvu nameravam opraviti {e dr`avni pravosodni izpit, zanima pa me tudi podiplomski {tudij (predvsem v tujini).
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96078y.htm