* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nina Resman

4000 KRANJ, Zasavska 18
Telefon: (064) 332 521

Pravna fakulteta v Ljubljani, mednarodnopravna smer

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju mednarodnega prava in zunanje trgovine.
Osnovno çolo sem obiskovala v Kranju in jo konŸala z odliŸnim uŸnim uspehom. æolanje sem nadaljevala na Gimnaziji Kranj, na tedanji pedagoçko-dru§boslovni usmeritvi, in vsa çtiri leta konŸala z odliko. To mi je omogoŸilo vpis na Pravno fakulteto v Ljubljani; tam sem se, po triletnem çtudiju, zadnje leto odloŸila za çtudij na mednarodnopravni smeri, ki me je najbolj pritegnila. To çolsko leto sem absolventka.

V okviru predmeta mednarodni ekonomski odnosi sem bila na strokovni ekskurziji v ZDA in se tako pobli§e seznanila z nekaterimi mednarodnimi institucijami in delom v njih ter delno tudi z ameriçkim pravnim sistemom.

Med çtudijem sem se spopolnjevala tudi v znanju tujih jezikov, tako da govorim Ÿeçko, angleçko in nemçko, v bli§nji prihodnosti pa bi rada temu dodala çe kakçen romanski jezik.

Po opravljenem pripravniçtvu nameravam opraviti çe dr§avni pravosodni izpit, zanima pa me tudi podiplomski çtudij (predvsem v tujini).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96078y.htm