* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Nina Resman

4000 KRANJ, Zasavska 18
Telefon: (064) 332 521

Pravna fakulteta v Ljubljani, mednarodnopravna smer

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju mednarodnega prava in zunanje trgovine.
Osnovno šolo sem obiskovala v Kranju in jo končala z odličnim učnim uspehom. Šolanje sem nadaljevala na Gimnaziji Kranj, na tedanji pedagoško-družboslovni usmeritvi, in vsa štiri leta končala z odliko. To mi je omogočilo vpis na Pravno fakulteto v Ljubljani; tam sem se, po triletnem študiju, zadnje leto odločila za študij na mednarodnopravni smeri, ki me je najbolj pritegnila. To šolsko leto sem absolventka.

V okviru predmeta mednarodni ekonomski odnosi sem bila na strokovni ekskurziji v ZDA in se tako pobliže seznanila z nekaterimi mednarodnimi institucijami in delom v njih ter delno tudi z ameriškim pravnim sistemom.

Med študijem sem se spopolnjevala tudi v znanju tujih jezikov, tako da govorim češko, angleško in nemško, v bližnji prihodnosti pa bi rada temu dodala še kakšen romanski jezik.

Po opravljenem pripravništvu nameravam opraviti še državni pravosodni izpit, zanima pa me tudi podiplomski študij (predvsem v tujini).
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96078y.htm