* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gregor Dolenec

4000 KRANJ, Cesta na Rupo 29
Telefon: (064) 225 166
E-mail: grega.dolenec@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al aprila 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju ban~ni{tva, finan~nih trgov (borze-), poslovnih financ.
Moja {olska pot se je za~ela na Osnovni {oli Franceta Pre{erna v Kranju. Obiskoval sem jo od {olskega leta 1980/81 do 1987/88 in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Uspe{no sem sodeloval na tekmovanjih iz matematike in fizike in med drugim prejel srebrno Vegovo priznanje.

[olanje sem nadaljeval na Gimnaziji Kranj, na naravoslovno-matemati~ni usmeritvi, in ga kon~al z odli~nim uspehom. Tudi med srednje{olskim izobra`evanjem sem sodeloval na matemati~nih tekmovanjih na republi{ki ravni.

Po srednji {oli sem se v {tudijskem letu 1992/93 vpisal na Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Izbral sem visoko{olski {tudij na ban~no-finan~ni smeri. Za izredne {tudijske uspehe sem v letu 1995 prejel pohvalo Ekonomske fakultete. Poletni semester zadnjega letnika {tudija sem opravil v Veliki Britaniji, na Univerzi v Glasgowu (University of Glasgow), tam sem si spopolnil znanje o financah z najnovej{imi dognanji iz teorije in prakse.

Pred mano je absolventski semester v letu 1996/97. Diplomiral bom spomladi 1997 z nalogo o financah.

Od tujih jezikov govorim angle{ki, nem{ki, {panski ter srbski in hrva{ki jezik. Angle{ki jezik sem se za~el u~iti v osnovni {oli kot prvi tuji jezik ter ga spopolnjeval vsa leta izobra`evanja v srednji {oli in na fakulteti. Poleg angle{kega aktivno obvladam tudi nem{ki jezik, ki sem se ga za~el u~iti v srednji {oli kot drugi tuji jezik. Na Ekonomski fakulteti sem u~enje nadaljeval in se spopolnil v poslovni nem{~ini. Zadnji dve leti se u~im {e {panski jezik. U~enje le-tega bom nadaljeval, dokler ga ne bom obvladal aktivno.

Ra~unalni{tvo in informatika: programiranja v jeziku Pascal in uporabe podatkovnih baz na osebnih ra~unalnikih v sistemih Windows in DOS sem se nau~il `e v srednji {oli. Na fakulteti sem to znanje raz{iril {e s programiranjem na ra~unalnikih VAX v jezikih Fortran in SPSS, uporabo elektronske po{te in interneta ter programskih paketov Excell, Access, Word in drugih.

In kak{ni so moji na~rti za prihodnost? Izobra`evanje nameravam nadaljevati tudi po kon~anem dodiplomskem {tudiju. Zaposlil bi se rad v podjetju ali organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnji {tudij na kakovostni podiplomski {oli doma ali v tujini in kasnej{e delo v ustvarjalnem in zavzetem kolektivu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96077y.htm